Roliga historier! pÄ min bekostnad..

Jag jobbade som servitris medan jag pluggade och Àr det nÄgot man gör som servitris sÄ Àr det att möta mycket olika mÀnniskor. Störda, roliga, hÀrliga, flirtiga, sjuka, underbara mÀnniskor. SÄ hÀr kommer lite storytelling frÄn den gamla goda tiden som servitrasa!

#1. Jag jobbade i bardelen pĂ„ Heaven 23 i Göteborg och vi hade mycket internationella gĂ€ster. Jag skulle kunna sĂ€ga att det var ca 30-40% utlĂ€ndska gĂ€ster mĂ„nga dagar. Och nĂ€r man gĂ„r mellan borden till olika gĂ€ster sĂ„ kan det ibland va lite svĂ„rt för hjĂ€rnan att hĂ€nga med i vilket sprĂ„k man pratar, vilket kan frammana att det klassiska sprĂ„ket ”volvoengelska” gnider sig in. Volvoengelska Ă€r för er som inte Ă€r frĂ„n Göteborg, sĂ„ gubbarna /cheferna pĂ„ Volvo kommunicerar med sina utlĂ€ndska partners. En hĂ€rligt gungande göteborgska med engelska inslag.

SĂ„ en stressig fredag (har ingen aning om det var en fredag, men det kĂ€nns som fredag Ă€r bra för stĂ€mningen i storyn) skyndade jag till ett bord med 25-30-Ă„riga (snygga) utlĂ€ndska  killar för att ta deras bestĂ€llning. De bestĂ€llde en av rĂ€tterna dĂ€r det ingick kött och nĂ„gon variant pĂ„ potatis. DĂ„ de var hungriga sĂ„ undrade de (typ la huvudet pĂ„ sned gulligt) om de kunde fĂ„ extra stor portion eftersom de var vĂ€ldigt hungriga. Jag svarade dĂ„; It will be no problem to get extra potatoes but to get extra meat I have to go flirt with the cocks first. Jajamen, pĂ„ H23 var det inga konstigheter att fĂ„ extra kött om servitrisen bara gĂ„r och flirtar med kukarna först. Jag kan sĂ€ga att detta missöde ledde till att killarna fullkomligt Ă€lskade mig och jag fick rejĂ€lt med dricks. Dock kommer jag inte ihĂ„g om de fick sitt extra kött.

 

#2. En annan historia Àr nÀr jag en kvÀll gÄr runt och serverar i godan ro. Jag gÄr förbi kallköket och dÀr sÀger kocken till mig att det Àr en Reine som bestÀllt en rÀksmörgÄs som sitter pÄ bord 401. Ibland var det nÀmligen sÄ att vissa trodde att H23 var precis som Ikea dÀr man gÄr fram och bestÀller det man vill ha i köket (en detalj arkitekten nog inte tÀnker pÄ nÀr han ritar sina snygga öppna kök pÄ flotta restauranger). Inga konstigheter tÀnker jag och gÄr ut med mackan. Jag har haft en go kvÀll och kÀnner mig lite glad i hÄgen sÄhÀr vid 22-23-tiden sÄ nÀr jag nÀrmar mig 401 sÄ sÀger jag lite glatt; HÀr var det en macka till Reine! Precis dÄ Àr jag sÄ nÀra bordet sÄ jag ser att runt bordet sitter halva Sveriges skÄdespelarkÄr och sakta vÀnder sig Bertram Heribertson, han som spelade Reine i tv-serien Tre kronor. Jag satte ner mackan röd som en stucken gris och sedan skyndade jag mig till kallköket för att sakta slÄ ihjÀl kocken som höll pÄ dö av skratt. Efter detta lilla missöde la jag alla mina drömmar om att flirta till mig en biroll av alla skÄdespelargÀster vi hade pÄ hyllan.

reine_trekronor

To be continued..

 

 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera