Finast i hela vÀrden!

Vilket ögonblick i ditt liv kÀnde du dig finast i hela vÀrlden?

Mitt borde ju ligga ganska nÀra i tiden eftersom jag gifte mig i somras. Men ja, jag kÀnde mig vÀldigt fin pÄ mitt bröllop, men det var inte dÀr mitt fokus lÄg. Det var vÀrldens hÀrligaste dag tillsammans med vÄra kompisar. En dag dÄ vi fick unna oss en fest som hade allt det vi kunde önska oss, och en fest dÀr vi firade att vi gÄtt igenom helvetet och tillbaka och fortfarande Àr superkÀra i varann.

Men finast i hela vÀrlden. Det var jag nog i 4an.

Om man kollar pÄ alla kort sÄ skulle man nog kunna sÀga att det var ett av mina absolut fulaste perioder (jag kan tom strÀcka mig sÄ lÄngt sÄ att jag kan berÀtta att nÀr min kÀra man sÄg bilder hemma hos pappa pÄ mig frÄn denna ÄrgÄng sÄ va hans spontana reaktion att det var ytterst tveksamt att vi skulle kunna avla pÄ mig med tanke pÄ hur avkomman skulle kunna bli), men hur snygga vi kÀnner oss och hur snygga vÀrlden uppfattar oss hÀnger ju vÀldigt sÀllan samman och det hÀr Àr en historia som bekrÀftar detta ytterligare.

img_1276

(Jag Àr hemskt ledsen för det offentliga Ätlöjet mina kÀra syskon..)

Jag blir fortfarande helt lycklig i kroppen nÀr jag tÀnker pÄ den hÀr fredagen. Dagen dÄ jag var pÄ toppen av vÀrlden.

Mamma kom och hÀmtade mig efter skolan för att ta med mig in till Varberg för att jag skulle fÄ ta hÄl i öronen. PÄ den tiden fanns bara ett stÀlle man kunde göra detta och det var i parfymeributiken pÄ hörnan vid kyrkan. Ett svagt minne sÀger mig att butiken hette Violas, men det kan vara fel. PÄ den tiden fick man snÀllt ta hÄl i ett öra i taget och fegade man ur fick man gÄ med hÄl i ett öra precis som de tuffaste killarna hade. Iallafall sÄ kom jag dÀrifrÄn stolt som en tupp med hÄl i bÄda öronen.

PĂ„ kvĂ€llen var det disco i skolans gympasal och det hĂ€r var stort. Större Ă€n nĂ„got annat.  Jag gör mig i ordning för den stora kvĂ€llen och jag tar dagen till Ă€ra pĂ„ mig helt nya svarta skipants, usa-sockor (Ă€kta) och en stor svart tröja med sprĂ€ckligt mönster (gissa Ă„rtal!). Mamma tar hĂ„ret bakom öronen och sĂ€tter upp det i en tofs mitt pĂ„ huvudet sĂ„ örhĂ€ngena syns ordentligt samtidigt som jag kan ha ”löst” hĂ„r. Sedan Ă€r det dags att  Äka till discot.

NÀr jag betalt entre, hÀngt av mig jackan och gÄr in i gympasalen.  DÄ stannar hela vÀrlden och alla blickar vÀnds mot mig. Diamanterna i öronen gnistrar och glittrat i discobollens reflektioner och jag Àr vÀrldens prinsessa.

Jag har aldrig nÄgonsin kÀnt mig sÄ fin. Just dÀr och dÄ var jag absolut vÀrldens finaste.

KvÀllen fortskrider, vi tjejer sÀtter oss pÄ en gymnastikbÀnk ut med vÀggen, killarna sitter pÄ en och förvÀntningarna Àr enorma.

Första tryckaren börjar spelas; Bryan Adams; Everything I do, I do it for you. VÀrlden stÄr still, killarna stÀller sig upp för att  bjuda upp. I vÄr klass fanns det tvÄ killar som var extra söta, Mikael och Daniel. Mikael var min granne men ocksÄ min första kÀrlek (eller nej, dÀr ljög jag. Min först kÀrlek hade jag nÀr jag var 3-4Är) men min första skolkÀrlek. De kommer bort mot oss och Mikael bjuder upp MIG första dansen.

KÀnslan Àr helt obeskrivlig. Att kvÀllen sen fortskrider med att Daniel frÄgar chans Ät Mikael pÄ mig Àr ju strösslet ovanpÄ körsbÀret, ovanpÄ moset sÄ att sÀga.

Men Àn idag sÄ Àr det hÀr dagen dÄ jag kÀnde mig finast i hela vÀrlden.

NÀr kÀnde du dig finast i hela vÀrlden?

 

 

 

 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

En reaktion till “Finast i hela vĂ€rden!

Kommentera