Är du samma person som du var i gymnasiet? 

Jag har fått många av mina kompisar i vuxen ålder och ibland så kan jag sitta och bli lite avundsjuk på bröllop där kompisar ställer sig upp från dagistiden för att hålla tal.

Men samtidigt slås jag av att det är otroligt att de lyckats växa och utvecklas som människor så att de fortfarande har tillräckligt mycket gemensamt för att fortsätta umgås och vara kompisar. Jag menar det är ju stor skillnad att ha tillräckligt mycket gemensamt för att träffas 1-2ggr om året på en get-together till att vara den personen man pratar med mest.

Det är samma sak som när man hör om par som varit tillsammans sedan början på gymnasiet. En del av mig tänker att det är svincoolt att man lyckats hålla samman och växa tillsammans och den andra delen blir svinrädd för tanken att de aldrig har levt själva, aldrig legat med någon annan. Smakat lite på hur gräset på andra sidan smakar? För hur vet man egentligen om man har den bästa partnern eller kompisen om man aldrig provat något annat?

Jag vet också att det inte finns någon garanti oavsett hur många kompisar man haft eller hur många man legat med för en lyckad relation. Men ändå. Att aldrig ens testa?

Men att hitta den personen så tidigt och va så övertygad om att han är den rätta. Att lyckas leva och utvecklas som egna individer paralellt under ett helt liv. Det är sjukt imponerande för jag är långt ifrån samma person som jag var i 4e klass eller 2a ring på gymnasiet (även om vissa grundstommar självklart finns kvar) och för mig känns det nästan orimligt att jag och de kompisar jag hade då skulle kunna ha en lika djup relation idag bara för att vi utvecklats olika.

Man skulle ju kunna anta i detta inlägg att jag är en ”late bloomer” så att säga och det stämmer nog och det enda jag kan säga är att när jag ser på skam så var jag långt ifrån så stark och stod upp för mig själv eller mina värderingar som Noora eller Shana gör. Jag är mest lik Eva, men vad gör det? Jag utvecklas fortfarande varje dag och jag älskar att jag hittat superhärliga, starka & coola kvinnor som är fantastiska förebilder, som peppar och stöttar mig mig genom allt. Så en high five för nya relationer, minst lika bra som gamla!

Jag vill passa på att hälsa till en av mina ”nya” kompisar som fyller år idag!

Du är lätt, the best a women can get!!

annaomalin

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

2 reaktioner till “Är du samma person som du var i gymnasiet? 

  1. Sitter här på Island och firar min födelsedag! Läser allt fint du skriver och blir tjock i halsen. Blir blank i ögonen! Känner detsamma för dig min ”nya” fina vän! Är så glad att jag har dig!!!

Kommentera