Starta eget, att våga hoppa! 

Jag och min man har haft ganska olika uppväxt. Jag är född på landet, han i Göteborg. Han är född in i en entreprenörsfamilj, jag i ett rakt nedstigande led av bönder. 

Jag skulle inte säga att det ena är bättre än det andra och jag skulle aldrig byta bort min uppväxt mot allt smör i Småland. Men synen på trygghet är för mig och mannen helt olika och det är nog uppväxten som spelat roll. 

Att starta eget företag är i Jespers familj lika självklart som att byta kalsonger efter man duschat. I min släkt så ska man helst ha både livrem och hängsle innan man ger sig ut på okänd mark. Och detta speglar sig även på andra saker. I Jespers familj så är det bara att hoppa. Allt är materiellt och allt löser sig och hela högen av medlemmar i den familjen har ett mindre gudskomplex.

 I min släkt. Not so much. Jag skulle säga att jante är min osynliga tvilling. Att framhäva och tro på sig själv är skrytsamt och det bästa yrket man kan ha är att ta hand om folk. (Där har alltid min syster haft en fördel som jobbar inom vården. Jag däremot som var den förste i släkten som läste vidare på högskola var inget som någon höjde ögonbrynen för nämnvärt.) 

Min bror bröt ny mark när han startade sitt företag Cupcakesthlm och det har varit med försiktig nyfikenhet det projektet mötts i släkten. Hur ska han försörja sig, hur ska han klara det och när han fick en skjuts i medier och tidningar så blev ju rädslan att så mycket exponering kan stiga honom åt huvudet. 

Jag å andra sidan älskar att han vågat, älskar att han stångar sitt huvud i väggen för att lyckas och förverkligar sina idéer. 

Genom att min bror vågat och att jag nu gift mig med en renättad entreprenör så har jag nu vågat hoppa och följa en dröm och passion jag annars inte har i blodet. 

Att kunna ha företag hemma, kombinera 4a barn och hästar utan att behöva ge vika på att kunna ge 100% till mitt jobb som jag älskar är den ultimata drömmen. Nu återstår bara att se om den vind jag fått under segeln bär (ja, jag är ju fortfarande jag som varannan dag undrar om jag är bra nog, om det kommer funka, om barnen kommer få leva på nudlar resten av sina liv) men det är otroligt skönt att ha en familj som backar upp och ger en det där extra självförtroendet. För även gamla hundar kan faktiskt lära sig sitta även om det är svårt och idag tycker släkten inte att eget företagande är lika läskigt (det är ju alltid bättre med en fast trygg anställning, men, men.) 

Så nu är det bara att Tuta & köra! 

Om någon är nyfiken på vad jag gör eller behöver min expertis inom digital marknadsföring så kolla in Mockidikk

Tjing! 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

En reaktion till “Starta eget, att våga hoppa! 

Kommentera