Favoritplats i världen! 

När det varit som mest hektiskt i vissa  perioder så har toaletten blivit en fristad i mitt liv. Ett ställe där man i bästa fall (om det finns en förälder till hemma och ifall dom lömska jäklarna inte ser en smita in) kan få lite egentid och pausa från allt kaos. Låter ju förjäkla tragiskt, men framförallt i förra huset så fanns det inte jättemånga ställen att smita till. Och framförallt ställen där man kunde låsa dörren. 

Här på landet får jag egentid i stallet, när jag rider eller om man smyger ner och smyghänger i källaren, så här finns egentligen inte behovet av egentidshänget på toaletten på samma vis. Men måste ändå säga att det hänger kvar litegrann för toaletten är ännu lite av mitt mindfullnesställe. Borde Mao bygga mig en bamsetoalett med öppen spis, en go soffa, rejält badkar (alltså, jag gillar badkar men tycker nästan tanken på att behöva ställa sig upp när vattnet är för kallt och duscha av sig skummet när man är alldeles mossig o go övervinner det sköna med att bada. Ja, jag vet att jag är störd i huvudet) och lite annat smått och gott så jag kan sitta där och filosofera i godan ro. 

Konstigt egentligen vilka ställen kroppen väljer ut som sina favoritställen. 

Jag har rest mycket världen över genom mitt jobb och alla normalt funtade människor säger ju att deras favoritplats är Paris, London, Bali eller nåt annat gött. Men jag måste säga att sen vi flyttade så är mitt absoluta favoritställe hemma (och  toaletten förstås 😉 Jag älskar att hitta på saker, att resa. Men jag ÄÄlskar verkligen att komma hem. Kan bero på att jag är otroligt åksjuk (ja, jag vet att inköpare på ett modeföretag förmodligen är världens absolut sämsta jobb om man mår illa i bilen på en rak väg i Sverige.) eller så är det bara så enkelt att jag är som tjuren Ferdinand som bara älskar att vara vid min ”korkek”. 

Jag är även en uddafågel i hänseendet Sverige. Nästan alla jag känner drömmer om ett liv i nån härlig storstad utomlands för vädret i Sverige är så dåligt. Men jag gillar årstider, jag gillar att man får kura ihop sig inne och tända ljus när det är pissväder, jag gillar att man är så otroligt lättflörtad och blir så lycklig när det är fint väder. Jag gillar modet i höst och vinterkläder och skulle tycka det vore fruktansvärt tråkigt att leva i en konstant sommar. Jag vet att det inte låter lika sexigt som att vilja bo i Miami och ha Paris som favoritplats. Men jag älskar kontrasterna i årstiderna och mellan storstad och landet. För mig är det kontrasterna som gör livet. 

Eller så är det så att alla egentligen känner som mig men gillar att få gnälla om vädret (jag menar, det finns ju inget som förenar svenska folket så mycket som vädergnäll) och gillar att få längta och drömma sig bort. För  jag måste hålla med om att när man säger högt att min favoritplats är min toalett hemma så känns det ju inte som man har vidare stora drömmar i livet, haha.. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera