Alla hjärtans dag = ALLA vi älskar dagen

Idag är det alla hjärtans dag. Dagen då alla nyförälskade knör ihop sig på stans restauranger. Jag har alltid gillat alla hjärtans dag. Nästan lite för mycket. När jag var liten gick jag runt och kollade på fina kort på gallerix tillsammans med mamma för att köpa något fint och lägga i skolbänken på den jag gillade. Tyvärr var jag inte en av de sötaste i klassen när alla hjärtans dagfenomenet slagit sina klor i mig så fick inga kort tillbaks vad jag kan komma ihåg. Men jag brukade få någon söt nalle av mamma (kanske som ett plåster på såren för hon visste att jag förmodligen inte skulle få något) och det älskar jag henne för. 

Min överkärlek till alla hjärtans dag har svalnat sedan jag blev vuxen och förälder. Jag har nog köpt något litet till mannen , fixat frukost på sängen (om det är helg) och vi kanske har sett det som en anledning att barnen fått välja något extra smaskigt att äta, men inga storslagna grejer. 

Jag tycker egentligen att alla hjärtans dag kan vara en bra grej för att få in lite romantik i förhållanden som går på automatik, eller för att visa sina kompisar att man älskar dom. Självklart kan man göra det varje dag, men vi människor är inte smartare än att vi behöver en spark i röven ibland. Det tragiska är att dagen allt för ofta översätts till att vara en dag som handlar om en partner (mig själv inkluderad som en av dem som tänker med arslet, eller vänta nu, jag brukar nog ändå komma ihåg mina kompisar, eller?! #guldfisk) Det är väl jobbigt nog för alla dom som känner sig ensamma från början. Dom som inte får ett kort (eller sms, tinderinbjudan eller hur man nu gör idag för att visa att man gillar nån) för dom är det en käftsmäll. Så glöm att det är en dag bara för partners, det är en dag för alla dom vi älskar, bråkar, fiser, skrattar och gråter med. Dom bästa! 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera