Hopp om dagens ungdom! 

I onsdags hÀmtade jag mina stora tjejer Àntligen. Vi Äkte för att handla lite pynt till deras kalas för pÄ tisdag fyller de nÀmligen 10Är.

Helt sjukt. Hur kan jag som inte Ă„ldrats en dag frĂ„n 25Ă„r ha barn som Ă€r 10Ă„r gamla? Gud vilken panik jag hade inför att personifiera mig som mamma. Jag var vĂ€l ingen mamma? En go, glad 25Ă„ring i mitt livs prime time, ja. Mamma, nej.  Dessutom tvillingar. Tjejerna var liksom en överraskning sĂ„ dĂ€r mitt i studierna sĂ„ det var en milt sagt ovĂ€ntad uppgift jag  fick slĂ„ klorna i om man sĂ€ger sĂ„. Men sĂ„klart det bĂ€sta som hĂ€nt. Och det hĂ€r holabaloot om ”herregud tvillingar, det mĂ„ste vara sĂ„Ă„Ă„ jobbigt”, det fattade jag aldrig. För mig var ju 2st det enda jag visste om och det enda ”normala” för mig.

Och herregud vad dom haft mycket kul, vilken trygghet dom haft i varann och varenda meter de rört sig har de lekt vÀgen fram.

Eftersom de varit sÄ lÀnge hos sin pappa under karantÀnen sÄ hade vi inte pratat sÄ mycket om vad de önskar sig och vad de vill ha för tÄrta pÄ sitt kalas. SÄ nÀr vi pratade om det sÄ sa Nora. AlltsÄ, jag vet inte. Vi har ju typ allt man kan önska sig.

Galet. Trodde aldrig den dagen skulle komma att de inte önskade sig nÄt. I nÀsta sekund sÀger hon dock, fast du brukar ju vara sÄ bra pÄ att veta vad vi vill ha sÄ du vet sÀkert bÀttre Àn oss.

Genast började sĂ„ngen frĂ„n Trassel/Rapunzel spela i mitt huvud; Maaaamma vet bĂ€st!! đŸŽŒ

NÀr vi sedan gÄr i affÀrerna sÄ pratar vi om tÄrta och jag frÄgar vad de vill ha, om de vill ha en sÄdan fin köpt tÄrta som Beppe hade pÄ sin födelsedag? DÄ sÀger Stella; jag vill ha en hemmagjord för den Àr bakad med kÀrlek. What???

Vad har hĂ€nt under sjukdomsperioden? Är det mina barn? Inga presenter och kĂ€rleksbakad tĂ„rta?! Helt fantastiskt, underbart och blir typ tĂ„rögd över vilka fina, tacksamma barn jag har. Men Ă€ndĂ„, nĂ„t lurt..

Kanske bara Àr sÄ att all konsumtion, att dom har och fÄr mer Àn jag nÄgonsin kunde drömma om nÀr jag var liten faktiskt har gjort att Àven de lÀngtar till det genuina. Precis som trenden gÄtt mot att vi vuxna (i Sverige iaf) vallfÀrdar till gÄrdsbutiker och lantcafeer för att köpa hemodlade grönsaker och dricka hemmagjord saft. Vi behöver en motpol till all digitalisering, till konsumtion och till den smÄtt opersonliga vÀrld vi lever i.

NĂ€r jag vĂ€xte upp sĂ„ var det en happening att Ă„ka till heljesErik (alla hade ett gĂ„rdsnamn innan sitt namn dĂ€r vi bodde) för nĂ€r vi satt dĂ€r i hans slitna kökssoffa sĂ„ plockade han fram, trumvirvel……  BoB blandsaft. Denna ljuvliga dryck som ingen av oss kusiner brukade fĂ„ sippra i oss annars. Denna smak var helt magiskt för oss som endast levde pĂ„ hemmagjord saft, hembakat bröd, egenodlade honung, mjölk frĂ„n gĂ„rden bredvid, Ă€gg frĂ„n mormor och kött frĂ„n egen tjur eller frĂ„n pappas jakt (vilken mardröm, eehh)

För oss var det köpta exotiskt. Idag Àr det tvÀrtom, Àven för vÄra barn.

SÄ pÄ kalaset blir det hemmagjord marsipantÄrta för det önskades. Ingen sÄn dÀr superfancy dÀr mamman lÀgger ner hela sin sjÀl och hjÀrta i ett bakverk som sedan lÀggs upp pÄ instagram, för sÄ duktig Àr jag inte. Men den blir hemmagjord med kÀrlek.

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

4 reaktioner till “Hopp om dagens ungdom! 

  1. Fina Stella och Nora! Jag hoppas att vĂ„ra tjejer kommer att fira mĂ„nga födelsedagar tillsammans framöver!❀❀❀

Kommentera