Men kom igen.. hur mkt oflyt kan man ha? 

AlltsĂ„ jag har haft en mardrömsförmiddag. Eller allt Ă€r ju relativt, men en jĂ€kla oflyt har jag haft o allt som kan skita sig har typ gjort det. 

Allt började som tur var med mys,paket och sĂ„ng pĂ„ sĂ€ngen för stora tjejerna som fyller Ă„r men efter det har det gĂ„tt utför. NĂ€r jag slĂ€ppte ut hĂ€starna sĂ„ bestĂ€mde sig den stora för att inte lĂ€ngre vara kvar i hagen (vi testade att köra utan el i stĂ€ngslet för att helt enkelt slippa lĂ€gga ytterligare 5000kr pĂ„ det nĂ€r vi stĂ€ngslade) utan hon traskade rakt fram och hĂ€ngde sig pĂ„ trĂ„den. NĂ€r jag fick fĂ„ngat in henne var hon upphetsad som en vildhĂ€st och blev dödsrĂ€dd för nĂ„got sĂ„ slet som ett djur (och knĂ€ckte till axeln, halkade sĂ„ jag vrickade foten och skrapade mig pĂ„ kinden) för att fĂ„ lugnat ner och fĂ„ in henne i stallet igen. Efter det var det bara att skicka in dom tvĂ„ smĂ„ i bilen för att Ă„ka och köpa och lĂ€ra mig hur man slĂ€nger upp ett elaggregat lite snabbt och lĂ€tt med tvĂ„ rejĂ€lt missnöjda ungar i slĂ€ptĂ„g. Kommer hem för att börja installera, skala skarvkabel, vira och slĂ„ ner jordpinnar och fĂ„ allt pĂ„ plats. Har typ 100 smĂ„ riv- och sticksĂ„r pĂ„ hĂ€nderna efter en vĂ€ldigt omjuk och omedgörlig kabel. 

Ungarna som somnat i bilen vaknar sĂ„klart efter en kvarts powernap och Ă€r otroligt förtjusta att vistas pĂ„ en Ă„ker i full storm medans mamman pillar med kablar och aggregat sĂ„ hela processen sker under glada tillrop av barnen (not). NĂ€r helvetet Ă€ntligen Ă€r kopplat och 3 tusen kablar Ă€r skalade och virade sĂ„ kopplar jag in strömkabeln som sĂ„klart inte fungerar. Letar upp en ny som tack och lov fungerar. Plockar upp mackapĂ€ren som testar hur stark el det Ă€r i stĂ€ngslet och blir glatt överraskad att det faktiskt Ă€r med ett batteri (wehoo!) men vĂ€nder snabbt för att öppna luckan och inser att det krĂ€vs en liten jĂ€kla stjĂ€rnmejsel för att kunna öppna. Letar typ ihjĂ€l mig, hittar mejsel i kĂ€llaren och springer ut för att testa. Ingen ström i trĂ„darna. Ok. 

Inser att nu Ă€r det för mkt skrik, klockan Ă€r typ lunch och jag ska hĂ€mta skolbarnen om 2h sĂ„ bestĂ€mmer mig för att hĂ€starna fĂ„r stĂ„ inne idag. DĂ„ ska jag bara mocka, mata o fylla pĂ„ vatten lite snabbt medans jag lastar av en bil full av torvströ medan barnen som redan Ă€r gnĂ€lligare Ă€n man trodde var möjligt kommer till en ny oanad nivĂ„. 

Men nu, nu Ă€ntligen Ă€r vi inne. Vi överlevde.  Efter en jĂ€kla massa jobb o gnĂ€ll i onödan och utan ett fungerande elstĂ€ngsel. 

Jag  fĂ„r fram lite mat till kidsen som Ă€r nöjda och belĂ„tna och andas ut lite. DĂ„ ropar 2Ă„ringen att hon vill bajsa sĂ„ dĂ„ rusar jag dit för (hon Ă€r i den hĂ€r processen att sluta m blöja o gĂ„ pĂ„ pottan och det gĂ„r sĂ„dĂ€r sĂ„ alla egna intiativ mĂ„ste ageras pĂ„ direkt) att springa till toan. VĂ€l dĂ€r och byxorna Ă€r av sĂ„ skriker hon att hon vill sitta pĂ„ toan inte pottan, sĂ„ dĂ„ fĂ„r jag som iller (kĂ€ndes det som iaf) springa upp till toaletten pĂ„ övervĂ„ningen för att hĂ€mta toasitsilĂ€gget (eller vad det nu heter). VĂ€l tillbaka sĂ„ möts jag av en fĂ€rdig dotter med kiss lĂ€ngs benen och bajs pĂ„ badrumsmattan. 

Japp. Nu kĂ€nner jag att det rĂ€cker. 

Nu ska jag bara hitta mitt inre harmoniska jag, fylla pĂ„ med frukost (för den detaljen glömde jag) och lunch för att sedan ha en fröjdefull eftermiddag pĂ„ universeum sjĂ€lv med mina 4a barn. Har man lovat födelsedagsbarnen sĂ„ har man. 

Bara att be till högre makter (och packa en massa emergencygodis, snacks o kakor) för lite mer flyt. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

2 reaktioner till “Men kom igen.. hur mkt oflyt kan man ha? 

Kommentera