Nöjd med det lilla.. 

Ibland önskar jag att jag hade lite mindre ambitioner i livet. Att jag bara vore lite mer nöjd liksom. Det är verkligen inte så att jag inte är nöjd med mitt liv, men ibland känns det som att livet vore lite enklare om man var nöjd med lite mindre. 

Jag kan ibland titta lite avundsjukt på tanterna som jobbar i mataffären där jag växt upp. De gånger jag hälsar på pappa och ska handla något så går man in där och möts av samma ansikten som när man var liten. Visst det finns några nya också, men ändå en hög procent av samma personal som när jag var 10år. De ler på samma sätt i kassan och är lika trevliga nu som de var då. Vilken skön känsla att hitta ett jobb som man bara gillar så mycket så man inte känner något behov av att hitta ett annat jobb för att man verkligen gillar det man gör. 

Samma sak om man åker hem till farmor. Kommer man runt frukosttid så serveras exakt samma frukost som när jag var liten och sov över. Fil, hembakat bröd, smör, ost och prickig korv (dock köper de mjölk nu senaste halvåret för de slutat med mjölkkor). Inga nymodigheter, inga utsvävningar, utan man gillar det man har. 

Tråkigt kan tyckas, men ändå, vem säger att vi blir lyckligare av alla valmöjligheter? Jag har ifrågasatt varför jag inte bara kan vara nöjd vid ett flertal tillfällen. Som vid skilsmässan, eller när man ska byta arbetsplats. Helt ärligt kan så kan jag säga att det verkligen är en kamp mellan hallelujakänsla och total panik i min kropp när läskiga förändringar är i antågande. 

Jaja, det är bara att inse att man är en ha-galen jäkel.. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera