Solkruka.. 

Solen skiner, jag har varit ute och trĂ€nat med hĂ€sten, unnade oss en tur i skogen efterĂ„t och nu sitter jag och gĂ„r igenom mail och jobbar pĂ„ ett utlagt hĂ€sttĂ€cke bredvid hĂ€sthagen till ljudet av fĂ„gelkvitter och betande hĂ€star. 

Inte dumt. Inte dumt alls. Typ den perfekta starten pĂ„ dagen om jag ska vara helt Ă€rlig. Suger i mig som en tvĂ€ttsvamp för lugnet brukar sĂ€llan vara lĂ€nge. 

Jag har svĂ„rt att förstĂ„ mig pĂ„ folk som kör all in i sina hektiska liv och sen Ă„ker de pĂ„ semester till Thailand (el nĂ„t annat gött stĂ€lle) och kan lĂ€gga sig pladask i en solstol i 2 veckor utan att aktivera sig mer  Ă€n med rörelsen det tar att lyfta drinken mellan bordet och munnen. Jag tycker det Ă€r nice i 1 vecka OM jag fĂ„r hitta pĂ„ saker med jĂ€mna mellanrum och just i de fallen tycker jag nĂ€stan det Ă€r en befrielse att ha barn som man ”mĂ„ste” leka med in emellan sĂ„ man inte klibbar fast i solstolen av svett. 

Just att ha blivit Ă€ldre Ă€r dĂ€remed ganska skönt i mitt fall. Jag menar, alla kommer vĂ€l ihĂ„g brun-hetsen som man hade mellan 16-25Ă„r typ. Herregud, semestern var ju ett enda lĂ„ngt Ă„ngestfylld stresspressande pĂ„ den tiden. TyvĂ€rr Ă€r jag av den bleka svenska typen sĂ„ jag var ju tvungen att uthĂ€rda 50 nyanser av rött innan nĂ„gon slags brun ton infann sig. Dessutom hade jag nĂ„gon slags tro att solen tog jĂ€kligt mycket bĂ€ttre antingen i solstolen eller i vattenbrynet och rörde man sig dĂ€rifrĂ„n sĂ„ hade man inte en chans. För det vĂ€rsta som kunde hĂ€nda var ju att komma hem lika blek som innan för ingen köpte ju att precis all solbrĂ€nna försvann nĂ€r man gick pĂ„ planet (pĂ„ riktigt, finns det nĂ„gon sanning i det? Jag menar, hur kan trycket i en flygkabin magiskt trolla bort pigmentet frĂ„n huden?!). 

Idag har jag insett att jag faktiskt inte gillar att koka i sololja i 100 grader i solen, att jag faktiskt mest gillar nĂ€r det Ă€r lagom varmt och flĂ€ktar hĂ€rligt i en luftfuktighet som Ă€r som hĂ€r i Sverige, sĂ„ jag Ă€r en av de fĂ„ som inte Ă€r helsĂ„ld pĂ„ solsemestrar och dör om jag inte kommer ivĂ€g 1gĂ„ng om Ă„ret. Det Ă€r hĂ€rligt ibland, gĂ€rna i för-eller eftersĂ€song, men det bĂ€sta som finns Ă€r vĂ„rsolen pĂ„ en plats i lĂ€. Aahhhh. 

Jag förstĂ„r ju att alla kommer tycka att jag Ă€r ett freak efter det hĂ€r inlĂ€gget, men sĂ„ fĂ„r det vara. I’m a rebel liksom. 

Inom ett extremt viktigt Ă€mne för mĂ€nskligheten.. HAHAHA.. 

TillĂ€gg: Jag kĂ€nner att jag kan strĂ€cka mig till att det Ă€r skönt om det Ă€r senvĂ„r eller kanske Ă€ven sommar nĂ€r man ska kunna njuta fullt ut av solen en lĂ€ngre tid utomhus. Just nu kĂ€nner jag inte mina fingrar, benen Ă€r som isklabbar och om nĂ„gon sĂ„ mycket som petar pĂ„ brösten sĂ„ skulle förmodligen bröstvĂ„rtorna trilla av. Gaaahh.. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera