Att klappa medhårs när man egentligen vill ge en spark i rumpan.. 

Jag har alltid varit en person som biter ihop och bestämmer jag mig för att göra något så gör jag det. Är det någon som säger att det inte går eller att jag aldrig kommer klara det så tänds envishetsdjävulen i mig direkt. Jag är en person som gillar dåliga odds och att slå i underläge. Då är jag som bäst. Dock så måste tilläggas att det bara funkar för saker jag brinner för och verkligen vill. Men vill jag verkligen något, då jäklar. Jag vill ibland saker så mycket så att jag får panik på byråkrati eller att saker ska gå hundra vändor på högre instanser. Jag vill att man ska köra på direkt.

På grund av den här egenskapen kan jag ibland ha ganska svårt att handskas med personer som måste hanteras med silkesvantar. Jag märker det till och med hur jag verkligen får bita ihop om mina barn blir överkänsliga i vissa situationer. Det enda jag vill är att säga till dom att bara bita ihop och köra på, för de fixar det om de bara vill. Den taktiken fungerar ibland, men det är klart att de också måste få känna att de inte pallar mer och mamma finns där och klappar medhårs. Jag gör det, men det är något jag fått/får öva på hela tiden. 

Nu har vi köpt en supersnäll men ganska känslig ponny till tjejerna som jag tränar upp då hon är ung och oerfaren. Det här är verkligen en utmaning för mig. 

Att bita ihop för mina barn är en sak men att konstant dalta med en häst är en annan. Vi har redan haft våra dispyter jag och min rödhåriga dam och jag är inte van vid hästar som henne. Jag har haft ganska viljestarka, tuffa hästar innan och de passar bra ihop med mig, men det här. Det här är nytt. Jag måste typ meditera och känna ett inre lugn för att kunna jobba bra ihop med henne. Och de senaste dagarna har det släppt mer och mer. Hon är inte som mina andra hästar och jag måste inse det. Precis som mina barn inte är likadana (dom är lika varann i sättet, men inte likadana). Jag får helt enkelt se detta som en personlig resa. 

Herregud, vad har jag gett mig in på?! Gaaahh.. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera