Diet där man kan behålla psykisk balans för att bolla 4a barn och heltidsarbete efterlyses! 

Något som blivit väldigt tydligt nu när jag jobbar hemifrån mycket är att var jag dålig på att äta regelbundet innan så är jag katastrofal nu. 

Som idag. Hade jäkligt mycket att göra och jag hade några grejer som skulle iväg senast 9 så slänger med mig en kiwi från köket på väg till mitt kontor och sätter igång. Vid 13,00 så börjar jag bli riktigt hungrig så grabbar med mig en mörk chokladkaka när jag ändå är uppe och hämtar en grej. Kl 14 har jag tryckt i mig 75% av den kakan och mår som en påse nötter, känner mig svimfärdig och magsjuk på en och samma gång. Vinglar ner till köket för laga till den gastronomiska upplevelsen pyttipanna med stekt ägg för att vid 14,30 sätta mig och inmundiga denna frukost-lunch-rätt. High five till mig från kroppen. Not. 

Jag fattar inte hur folk (med barn eller som har jobb där man behöver vara trevlig mot folk) gör när de går på olika extrema dieter. Vi pratade om det här i söndags när våra kompisar var hemma varav en just nu bantar. Han förklarade enkelt att jag försöker bara ligga på ett rejält kaloriunderskott varje dag så går man ju ner. Jovisst. Det finns inte en chans att jag skulle kunna tackla den minsta lilla (övergnälliga, skitjobbiga) älsklingen just nu med en halv grapefrukt i magen. Jag kan säga att småätandet är det som räddat mig från att drivas till vanvett under dessa i perioder sjukt tuffa sömnlösa småbarnsår. Om jag borde träna och  äta mindre godis? Absolut. Men just i sådana här perioder får man välja. Smärt, vältränad mamma eller hyfsat mentalt stabil mamma. Tiden med rutor på magen och en rumpa som är formad som två perfekta skopor glass kommer. Förmodligen aldrig. 

Men jag har lagt mer energi på mitt utseende än vad normala människor gör under en livstid och jag orkar inte längre. Det är min rättighet som 35årig, 4barnsmamma att slippa 20års hetsen. Herregud några fördelar måste man väl få när man blir äldre?! Jag äter faktiskt generellt ganska nyttigt (om än lite oregelbundet) och jag tycker jag är värd nåt glas vin och att äta lite godis ibland (lite mer i pms-perioder och om det är synd om mig) utan att det är hela världen. 

Nä, ni gissar helt rätt. Det här kommer aldrig bli en tränings-dietblogg. 

Ps. Min kroppsuppfattning sviktar mer än en 95-årings hjärta, men ovan är den lag min konstruktivt tänkande del av hjärnan vill leva efter. Ds

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

En reaktion till “Diet där man kan behålla psykisk balans för att bolla 4a barn och heltidsarbete efterlyses! 

Kommentera