Fördelar och nackdelar med att ha eget företag (och kontoret hemma) 

Nackdelar: 

 • Den lille latmasken måste ständigt hållas i schack. Det finns ju så mkt annat som kanske, eventuellt måste ha min uppmärksamhet.. (nej, nej, inte städning. Ta en powernap, vila i soffan lite, slösurfa. You name it) 
 • Hemmakontor i hus på landet, där det finns ett skafferi som fylls på med både det ena och andra under storhandlingar är precis lika lockande för latmasken att kila ner och ”unna” sig något ur som Willy Wonkas godisfabrik. 
 • Slösurfandet har helt plötsligt oändliga möjligheter att ta över vardagen. Innan var man ju tvungen att ha ögon i nacken för att snabbt som attan byta sida om någon tog sig en tur till skrivaren. Nu. Ingen trafik varken bakom eller framför. Endast mitt dåliga samvete som kan komma förbi ibland. 
 • Kan vissa dagar vara extremt tråkigt att inte kunna snacka skit och skratta högljutt över nåt sjukt Youtube-klipp ihop med någon fysisk person bredvid mig. 
 • PMS har helt plötsligt fått möjlighet att breda ut sig nåt otroligt. Ojoj, vad det är synd om mig vissa dagar. Det är liksom bara tvunget att kolla New girl (ja, det är min feel good serie) på netflix och äta choklad. 
 • Det är väldigt stökiga personer som lever rövare på kontoret  innan och efter arbetstid vilket leder till att för att ha en feng shuiad arbetsmiljö får du även agera städerska en stund varje morgon. 
 • Enormt litet utbud för att kunna köpa med sig lite go sushi eller en smaskig sallad till lunch. Tydligen jobbar man även som mattant för att kunna få sig någon lunch på det här stället. 
 • Varje fredag känns lite mindre fredagig utan kollegor som taggar varann inför helgaktiviteter och klinket av systempåsarna som glider in efter lunchrasten. 
 • Ångesten över ifall det kommer gå åt helvete med hela företaget? Och isåfall behöva leva med att ha förstört barnens liv (ja, det kan hända om vi behöver sälja hus och hem och leva på nudlar resten av våra liv. Om det är troligt, nej kanske inte eftersom jag inte lagt vårt hus som investering för mina studier och de program jag använder, men ändå. I min vildaste fantasi (vissa dagar, säger inte vilka) så hänger även barnens liv på mitt företag) och som körsbär på moset nu även offentligt åtlöje när jag varit dum nog att kicka igång en blogg 😬 

Fördelar

 • Inte stressa till dagis för att sedan stressa till jobbet. Har man en dålig natt är det faktiskt legitimt att lämna klockan 9 den dagen och ändå sitta vid datorn 9,15
 • Kunna ha möjlighet att ha häst. Att mocka, fodra, släppa ut, duscha, ta på dig, väcka barn, ta på barn, skrapa bil och lämna på dagis för att sedan köra (minst) 45min till jobb känns som ett recept på hjärtinfarkt. 
 • Att kunna ha friskvårdstimma på jobbet i fågelkvitter, totalt tystnad och frisk luft. Aahhh.. (Jaja, alla dagar ser kanske friskvårdstimman inte ut så. Vissa dagar är den mer horisontal framför tv med knapprande regn på fönstret, vissa dagar existerar den inte alls) 
 • Styra över sin vecka så man faktiskt kan åka in och ta en lunch och skvallra med kollegorna man saknar ihjäl sig efter. 
 • Kunna ha på sig pms-mage vänliga brallor och inte behöva vara rädd att den stackars assistenten ska få sig en totalt obefogad känga. 
 • Den enorma tillfredställelsen och stoltheten i att varje jobb du får och gör är tack vare att folk vill anlita just dig. 
 • Möjligheten att kicka igång aw’n direkt efter lunch om du så behagar. Har för mig att jag hört någon nämna någon gång att man presterar bättre lite salongsberusad. Inte? Bara jag som hört det?! 
 • Att känna att jag vågade. Vågade testa. Det kommer jag aldrig någonsin ångra. (Hoppas jag 😬) 

Måste ändå säga att fördelarna verkligen överväger nackdelarna än så länge.  Trodde den sociala biten skulle bli värst, men umgås man 24-7 med kompisar, ungar och deras kompisar på helgerna så är det inte så tokigt att ha en lugn arbetsplats på veckodagarna. Dessutom har jag möten, kollegor som jag mailar och ringer hela tiden så känner mig faktiskt inte alls ensam. Jag har ju även turen att ha en go grannfru som är mammaledig som inte bangar på en aw eller kaffe i solen om lusten faller på. 

Det ska ju tilläggas att jag inte gjort det här på heltid mer än knappa 2månader så det kan mycket väl vara ett helt annat ljud i skällan när jag står utan lön och gråter blod efter mina kollegor om någon månad. To be continued så att säga.. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

En reaktion till “Fördelar och nackdelar med att ha eget företag (och kontoret hemma) 

 1. Ja, grannfrun ställer även upp som lunchsällskap, snacka-skit-sällskap…och den där friskvårdstimman lät ju härlig! 😎 ☕️

Kommentera