Eye of the tiger! 

Det hĂ€r med ritualer och vidskeplighet. NĂ„got ni sysslar med? Vid första tanken sĂ„ svarar jag ocksĂ„ nej, men sen kommer jag pĂ„ att jag i alla högsta grad har en del ritualer för mig. NĂ€r jag tĂ€vlade mycket var jag nog bĂ„de vidskeplig och följde vissa ritualer slaviskt. 

Jag putsade stövlar, flĂ€tade man och förberedde mig mentalt. NĂ„got som var riktigt jobbigt mellan 12-18Ă„rs Ă„lder var ju att man vĂ€xte och dĂ€rmed var tvungen att köpa nya klĂ€der. Jag vet att jag hade panik och trodde att all prestation satt i mina tĂ€vlingsridbyxor nĂ€r jag vid nĂ„got tillfĂ€lle var tvungen att köpa större (kĂ€nns som vidskeplighet borde vara ett signum för kirurger, iallafall Ă€r det bilden jag har efter att plöjt varenda sĂ€song av greys anatomy). 

Idag tĂ€vlar jag inte pĂ„ samma sĂ€tt förutom mot mig sjĂ€lv dĂ„. Men inför viktiga möten, presentationer etc sĂ„ vĂ€ssar jag mig sjĂ€lv utan egentligen tĂ€nka pĂ„ det genom att fĂ„ mig att kĂ€nna mig pĂ„ topp. För mig Ă€r det viktigt vad jag har för klĂ€der pĂ„ mig. Jag mĂ„ste kĂ€nna mig snygg, vass men Ă€ndĂ„ 100% som mig sjĂ€lv. DĂ€rför har jag i princip alltid hatt Ă€ven i möten, för jag Ă€r hatt-Anna. 

Jag duschar, rakar benen, plockar ögonbryn och tar pÄ mig snygga underklÀder. Jag försöker Àven Àta nÄgot lite mindre gasbildande Àn tex en kebabpizza för jag presterar inte bra om jag kÀnner mig som en svulst (nu lÄter det ju som jag förbereder mig för att gÄ ut och hitta ett one-night-stand, haha..) men för mig sÄ funkar det liksom inte att ligga pÄ topp och gÄ runt i mjukisbyxor.

Vet inte varför men Ă€r det lite kaosiga omstĂ€ndigheter sĂ„ brukar jag prestera Ă€nnu bĂ€ttre. Ge mig storm och ösregn och jag lovar att jag vann varenda dressyrtĂ€vling. Jag har mer Ă€n en gĂ„ng stĂ„tt med grĂ„ten och nervositeten upp i halsen och kĂ€nt att nu gĂ„r allt Ă„t helvete för att sedan samla ihop mig och levererera. 

SĂ„ nu sitter jag hĂ€r med nyrakade ben igen och det Ă€r bara att hoppa. PĂ„ nĂ„got sĂ€tt kommer man ju ner. Hoppas jag?! 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera