Spegel, spegel på väggen där.. 

Varför ska det vara så svårt att tro på sig själv? Jag är inne i lite av en självförtroendesvacka just nu. Har fått grymma besked idag och ändå kan jag inte bara slå mig för bröstet, få lite gudskomplex och åtminstone för en liten stund tycka att jag är bäst i världen. Blir så förbannad på mig själv för att jag inte bara kan tillåta mig själv det. Hade det varit någon annan hade jag gjort en high five direkt och helst velat ta någon shots för att fira hur grym personen är. 

Är dåligt självförtroende något som dör ut med 80-talisterna? Det känns som att de som är några år yngre än mig (= fräsiga ungdomar) har självförtroende så det räcker och blir över. Det känns inte som att de går runt och funderar på om de är bra nog för jobbet. De funderar väl snarare på om jobbet är bra nog för dem? De sitter inte och drar in magen när de är ovanpå killen eller har panik för de är på väg hem med ett nytt ragg. Nej, nej, de swipar höger, ligger och åker till en förfest innan klockan slagit 22 utan att blinka. De känner med handen på hjärtat att de experimenterat färdigt sexuellt vid 22-23års ålder så de efter det kan köra all in på sina favoritställningar. 

Det här med att kvinnor blir bättre med åldern känns som något som förmodligen dör ut väldigt snart (jag hoppas dock att jag tillhör denna skara för känns ändå rätt nice med en föreställning att allt blir lite bättre hela tiden). Kanske är det för att alla ungdomar tar för sig och ställer mer krav oavsett kön nuförtiden. Jag som gått runt och varit orolig för hur digitaliseringen ska påverka mina tjejer och deras självkänsla kanske är helt fel ute. Dagens kids kansk är långt mer medvetna om alla filter, photoshoppande och hur mycket som är fake så de faktiskt känner sig mer trygga i själva idag?! 

Man har lyckats forska fram viagra och bantningspiller. När kommer självförtroendeboostpiller dagar man behöver det? 
Note: Jag har absolut ingen aning om ovan är sant eller inte. Får endast användas som lättsamt tankebajs. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera