Jobba, jobba, jobba.. och sen laga middag, städa och bada barn.. 

Den här helgen har bestått av staketbygge, staketbygge och staketbygge. Upp i ottan och packat ihop när kidsen totalt brutit ihop runt 19-snåret. 

Jag älskar att greja ute, det är lite som terapi. Problemet jag inte riktigt tänkt på innan vi köpte gården är ju att alla vanliga hushållssysslor som att städa, laga mat och bada barn inte försvinner. Så efter man jobbat en hel dag ute så ska man på lätta fötter slänga ihop middag till familjen och bita ihop för att orka ta fighten om att tvätta håret på en 1 och 2åring också. 

Jag är en sådan person som inte kan lämna saker mitt i, jag måste åtminstone göra någon typ av avslut och då innebär ju oftast det att droppen runnit över så en av oss akut får gå in med barn och en för röja in verktyg och fixa i ordning allt ute. Igår fick jag en totalflipp på min kära man mitt i detta ”upplösningskaos” för att han erbjöd sig att ta in hästarna?! Jag började skrika över att jag alltid är den som ska ta in barnen så ska han mysplocka in verktyg i lugn och ro. I verkligheten så är det ett precis lika jobbigt uppdrag, men att jag igår inte ens skulle få pussa på mulen på mini innan jag skulle gå in mentalt i mat-och duschkaoset inomhus, fick mig att bryta ihop totalt. Möjligtvis världens mest ologiska utbrott. 

Min-barn sekunderna innan mental break down… 

Jag måste säga att jag har tappat all motivation för hushållsarbete efter min mammaledighet och trots att jag nu jobbar, så sitter fortfarande känslan kvar. Jag är så trött på att tvätta,  plocka och städa för det känns som att det är det enda jag gjort senaste åren. Att få vara ute och bygga, jobba med kroppen känns så skönt i jämförelse. 

Nu har jag häst (om än ingen som är min egen, utan tränar döttrarnas) gård och trädgård. Om jag hunnit rida denna helgen? Nej.  Om jag nu får jobba mer med kroppen och vara ute mer? Ja. Om jag nu slipper allt plock, tvätt, städ och röj som jag kräktes på i radhuset? Nej (fast det är mindre för barnen är ute mer).

Så med andra ord har vi adderat mer jobb, behållit allt gammalt och hinner knappt med själva moroten med hästgård. Rida. 

Tydligen kan man inte få allt.. hehe. 😂😂


”Prydnadsdjur” 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera