Tack-blomma = otillåtet rövslickeri? 

Idag plockade jag och Ninja lite vårblommor som vi hade med oss till en vikarie som jobbat i 2mån på avdelningen men som idag gör sin sista dag då det inte finns mer jobb för henne. Hon har legat och sovit bredvid min minsta varje sovstund och suttit bredvid Ninja när det är dags att äta. Mina barn har svårt att äta och sova om det är någon ny bredvid dem nämligen men den här tjejen gillade de direkt. 

Det var full rulle med lämningar på dagis när vi kom dit och Ninja stegade in med blombuketten till fröken och jag kunde liksom känna hur mammornas blickar vändes och rullades över det faktum att vi hade med en blomma. Jaha, har du med en blomma? Frågade en av dem Ninja. 

Jag kanske misstolkade alltihop men det kändes som vi var den rövslickande familjen som fick alla andra familjer att verka dåliga för att vi tog med lite vårblommor som en fin gest. Ingen av dem sa hej då utanför (och nej, vi känner inga direkt än eftersom vi inte bott där så länge. Men kom igen, ett hej och hej då..) och de såg allmänt sura ut. 

Är vi på riktigt så fastnaglade i vår svennebanankultur så att det är lag på att göra gemensam insamling om man känner för att visa lite uppskattning. Det är flera vikarier som kommit och gått och jag kan ärligt säga att många har jag inte ens uppfattat namnet på, men just denna tjejen gillade mina tjejer extra mycket och då tycker jag man kan få lov att ta med en liten blomma. 

Eller? 

Surmammorna får ta och kamma sig. Blomman betydde ”tack för att du fått mina tjejer att trivas” INTE  ”Hej, kolla på mig, jag är världens duktigaste mamma, här kommer pretto-jag med en blomma för att få alla andra mammor att verka kassa” 

Så det så. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

2 reaktioner till “Tack-blomma = otillåtet rövslickeri? 

Kommentera