Mat och sov-klocka! 

SvĂ„raste grejen med att jobba hemma för mig Ă€r absolut matdisciplinen. Äta regelbundet, inte glömma av lunchen, bli vrĂ„lhungrig och trycka i mig massa godis och sedan fĂ„ huvudvĂ€rk och ont i magen. 

SĂ„ nu fĂ„r det vara slut. Nu Ă€r första (andra egentligen för började igĂ„r) dagen pĂ„ mitt nya liv. Nu ska jag bli renlevnadsmĂ€nniskan som alla andra renlevnadsmĂ€nnsikor dyrkar och ser upp till.  Eller nja. Inte Ă€ta godis varje dag och Ă€ta hyfsat regelbundet och bra mat Ă€r mitt mĂ„l. 

IgĂ„r gjorde jag sĂ„ledes en ”mat och sov-klocka” al’a Skalman. 

Jag Ă€r nĂ€mligen en mĂ€nniska som gör allt eller inget. All in eller All ut. SĂ„ nu mĂ„ste det skapas lite disciplin för att fĂ„ in nĂ„gon ordning. Jag hade som huvudmĂ„l att gĂ„ promenad och hinna rida i princip varje dag nu nĂ€r jag startat företag. Hur ofta har jag promenerat? Typ 2 gĂ„nger. Hur ofta trĂ€nar jag hĂ€sten? 1-2ggr pĂ„ vardagarna för jag kĂ€nner mig sĂ„ stressad. 

Men om jag gĂ„r en promenad varje morgon efter jag lĂ€mnat barn och mockat sĂ„ kanske jag blir lite mindre trött och blir mer effektiv?! Om jag gĂ„r ut och rider innan jag Ă„ker och hĂ€mtar barnen sĂ„ kanske jag har mer tĂ„lamod och mindre huvudvĂ€rk efter en heldag framför datorn?! 

Jag mĂ„ste helt enkelt piska in lite disciplinĂ€r avvikelse frĂ„n jobbet för att vinna effektivitet. Hur det kommer gĂ„ fĂ„r vi se men jag mĂ„ste testa nĂ„got för kĂ€nner mig som en hundraĂ„rig barbamamma i kroppen (inte att jag Ă€r superstor, men svullen och dĂ€st liksom) 

Jag Ă„t inte en smula godis igĂ„r vilket typ Ă€r första gĂ„ngen under 2017. Jag har inhandlat nötter, dricker vatten, Ă€ter mellanmĂ„l och lunch pĂ„ klocka sĂ„ nu ska vi se om vi kan lura sötsuget och fĂ„ lite mer energi. 

Idag har jag kört 7-min workout med smĂ„ttingarna innan förskolan ( note. plankan m 2Ă„ring klĂ€ttrande pĂ„ ryggen Ă€r riktigt jobbigt) mockat och trĂ€nat hĂ€sten och kĂ€kat Ă€gg till frukost. All in bara! Jaja, jag kanske red ut en svĂ€ng i skogen efter passet istĂ€llet för att ta en promenad sjĂ€lv. FĂ„r se om det blir All ut redan i helgen?! đŸ€ŁđŸ€Ł

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera