Vab, Hjälpare & stjälpare! 

Idag kör jag lite vab för en snorig ledsen Penny. Får ändå säga att hon hållit humöret uppe helt ok. Jag har omvandlat den här förmiddagens vabbande till den mest otacksamma syssla man kan göra. Nämligen städa med en 1- och 2åring i hasorna. För de som inte har barn går det till såhär. För varje pryl du städar undan så städar dessa två galningar fram 5. För varje kudde som puffas dras fotöljkuddar ur, filtar rivs ner och nya vagnar, barnfotöljer möbleras fram. Ett tag i dammsugningen (ni vet den fas när man i vanliga städ-fall är i sluttampen) så fanns det inte mindre än 2 hästar och ett fullt stall i vardagsrummet. 

Men man får ändå ge den minsta cred, ibland hjälper hon till att plocka upp små odefinierbara matrester från de mest udda krypin som hon stolt kommer tuggande på. Ninja är inte sämre hon, hela 2st yoghurtförpacknigar plus pappret hon använt sig av när hon kladdat slängde hon fint ner i toastolen och försökte spola ner. Ja, mina barn är riktiga praktbarn på att hjälpa till. 

Nu har den lilla däckat, den stora chillar i soffan framför Pippi och jag ska ta mig en ”efterstädet-efterträningsdusch”. Ja, för där kan jag ge er som har kids rådet att om ni är som jag lite lat i naturen som lätt vill smita undan det där hemmaträningsprogrammet ni lovat ni ska köra varje dag istället för att gå till gymmet. Involvera kidsen i det. Jag har kört det innan dagislämningen nu 2dgr och direkt efter frukost hoppade Ninja ner, sprang in i vardagsrummet och ropade ”kom mamma” (hundrafemtioelva gånger) medans hon ställde sig i ”stolenposition” utmed väggen. Då va det bara att sätta på musiken och köra igång. 


Marodör 1 & 2.. 

Häpp! 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

En reaktion till “Vab, Hjälpare & stjälpare! 

Kommentera