Pms-svullnad och logiken bakom enorm näshårstillväxt. 

Vissa dagar kan jag bli så sjukt trött på min kropp. Och japp, ni har gissat rätt att det gäller vissa specifika dagar i månaden. Eller, ja, alla dagar utom två tydligen. En kompis till mig upplyste mig häromdagen om att hon tillsammans med en kompis i sin tur diskuterat fram att mens, ägglossning, pms avlöser varann så hårt så att vi kvinnor får två ynka fullt ”normala” dagar i månaden. 

Rent kroppsligt så tycker jag nog pms-perioden är jobbigast. Från ingenstans går man (jag) upp 2kg i barbamammafluff, små plitor letar sig upp runt munnen, brösten är ömmare än en nyslagen tå och hjärnan/ögonen lägger på ett fulfilter så fort man närmar sig en spegel (och då nämner jag inte ens den emotionella biten). 

I det fallet så kan man ju ändå förstå att den otroliga hormonella bergodalbanan får kroppen aningen ur balans för jag kan inte på något annat sätt förklara vad finnar och extrakilon ska vara bra för. 

Det finns dock andra kroppsfenomen som jag inte heller kan förstå och jag vet inte om man kan skylla på hormoner i de fallen. Som exempel så fick både min morfar och farfar på äldre dagar en otrolig ögonbrynshårväxt. Varje gång jag var där så förundrades jag över dessa markiser som växte ut och ner över ögat. Är det ett kroppsligt sätt att hjälpa till att skugga ögonen som blir sämre på äldre dagar? Även näshåret verkade få oanade växtkrafter på äldre dagar och det kändes som att flera av de äldre fick se upp så man inte bara fick sås i mustaschen utan även i näshåren. Flera av mormors vänninor blev på äldre dagar mer och mer lika skäggiga damen då lååånga skäggstrån paraderade bredvid varann på släktkalasen. Och vi ska inte ens gå in på logiken bakom de långa hårstråna som sitter som i en tofs på stortårna?! 

What the F is happening? När man blir äldre, alltså ”70+äldre” så blir ju många smalare och har svårt att behålla hullet. Kanske försöker kroppen i något tappert försök värma kroppen med denna extrabehåring? Känns dock inte så smart av kroppen att punktmarkera just de här ställena för den känns ju inte så värmande. 

Kanske är det faktisk markisskugga ögonbrynen vill åt, näshåren kanske växer sig extra frodiga för att undvika att få in smuts och damm  som man på äldre dagar inte klarar av längre?! Och de långa skäggstråna kanske är ett sista jämnlikhetsförsök att även männen ska få känna på hur det är att pussa någon med sticksigt hår i ansiktet?! 

Ja, snillet spekulerar som ni märker. Detta kommer processas vidare i drömmarnas land. Over and out. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

2 reaktioner till “Pms-svullnad och logiken bakom enorm näshårstillväxt. 

  1. Hej Anna! Nu har jag typ sträckläst månader ur ditt liv och så otroligt bra och reflekterande du skriver! Superhärlig och tänkvärd blogg, jag är fast:-) Tusen tack verkligen för hjälpen med inlägg mm, såå uppskattat och vi är så glada o tacksamma! Vi måste kompensera dig bara… Så roligt att du också är egen! Stor kram från Sofia (byheritage)

Kommentera