När bägaren runnit över.. 

Ni vet när man pushar sin gräns lite för mycket, lite för länge och när väl bägaren runnit över så har man absolut inget tålamod alls kvar?

Där är jag nu när det gäller städa, plocka och röja konstant. Jag vet att det är ett lyxproblem att både ha hem att städa och 4a barn att plocka efter men just nu är det saken som bara äter och äter min energi. 

Jag är så fruktansvärt trött på att sitta fast i ett ekorrhjul av ett evinnerligt plockande och dammsugande utan att någonsin få njuta av ett städat hem ens i 5 minuter. 

Jag kommer ihåg när Nora o Stella var små och deras pappa och dem skulle tillbringa en helg hos hans mamma. Det första jag gjorde när de lämnat hemmet var att städa hela lägenheten och sedan satte jag mig i soffan och bara njöt av att allt var skinande rent. 

Nu lever jag i ett hem med 4a barn, inte två och eftersom jag jobbar hemifrån och inte pendlar till jobb blir det jag som sköter hushållet till 90% (inte gården, där hjälps vi åt) men städa, tvätta, laga mat gör jag det allra mesta. Efter en mammaledighet på över 2år med det som mitt enda jobb så rann bägaren över i slutet  och nu är jag där när jag absolut avskyr allt som har med hushållsarbete att göra och ändå gör mestadelen av det. 

Såhär i efterhand borde vi definitivt inte köpt en häst till utan lagt varenda krona på att anlita en städerska, men jag har så svårt att investera i mig före barnen. 

Igår såg vi ett avsnitt av Madicken och då började jag fundera på om inte liven var mer okomplicerade på tjänstefolktiden. Om man var en piga eller dräng så jobbade man ju och bodde på samma ställe och hade varken så mycket eget liv eller tid att fundera på att förverkliga drömmar, visa upp ett rikt liv på instagram paralellt med att göra sitt jobb och städa och laga mat i sitt eget hus. 

Om man var som madickens mamma så behövde man ju aldrig städa och laga mat paralellt med sin ”eviga mammaledighet”. Nej, då kunde man glida runt i vita kläder i trädgården och titta på sina barn som busar utan en tanke på att kladdet från leken ska tvättas av senare. 

Självklart är jag inte allvarlig med att jag tror att det var bättre med så tydliga klasskillnader, men jag tror faktiskt att man kanske var lite mindre stressade då man inte skulle hinna med allt med hem och familj paralellt med en karriär. 
För med handen på hjärtat kan jag säga att det är svårt att starta eget, ha 4a barn, sköta alla hushållssysslor, hinna med mina egna intressen, främja mina barns och samtidigt underhålla alla relationer med familj och vänner. Många dagar älskar jag det men vissa dagar vill man faktiskt bara lägga sig ner och ge upp alltihop. 


När barnen bestämmer sig för att äta en andra omgång efter man precis dammsugit efter den första.. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

2 reaktioner till “När bägaren runnit över.. 

Kommentera