Snippan vs Snoppen 10-1 

Nu pĂ„ morgonen sĂ„ var hela skocken uppe pĂ„ samma gĂ„ng. Vi brukar vanligtvis gĂ„ lite omlott i morgonschemat men pĂ„ mĂ„ndagar börjar skolan lite senare sĂ„ dĂ„ blir det all in kaos pĂ„ toaletter och för att fĂ„ de minsta att gĂ„ med pĂ„ nĂ„gon typ av pĂ„klĂ€dnadseffektivitet istĂ€llet för att leka med sina systrar. 

Idag fick vi dock en lugn morgon för vĂ€l uppe insĂ„g vi att minstingen hade ögoninflammation och var snorig som fĂ„ sĂ„ det blir en dag pĂ„ stranden (eller nja, en dag med hemmajobb paralellt med hĂ€ngiga barn). SĂ„ istĂ€llet för att klĂ€ pĂ„ sig sĂ„ kunde vi hĂ€nga runt och leka lite med systrarna, pappan svĂ€ngde loss i lite sköndans nĂ€r han kom ut frĂ„n duschen och alla var glada och nöjda. 

Just nu Ă€r snoppen och snippan vĂ€ldigt fascinerande för 2,5Ă„ringen sĂ„ vid varje duschtillfĂ€lle som ges sĂ„ spanar hon in den noggrant. Om inte pappan passar sig kan den Ă€ven fĂ„ sig en kĂ€nga om den lĂ€mnas obevakad i nĂ„gra sekunder. Idag var en sĂ„dan dag dĂ„ hon var i kast med att ge sig pĂ„ den arma stackaren men snabbt blev hejdad av storasyster som samtidigt som ingripandet sker konstaterar; ”akta snoppen. Det Ă€r den enda vi har” 

SĂ„ Ă€r det faktiskt. Vi har 5 tjejer i familjen och ovanpĂ„ det har vi skaffat oss 3 lynniga ston, en kaninhona och ett gött gĂ€ng höns/kycklingar. Dock sĂ„ har vi faktiskt en ”snart könsmogen” tupp ocksĂ„ men jag vet inte hur mycket han Ă€r att hĂ€nga i manlighetsgranen. 

För nĂ„gra veckor sedan var vi och spontankollade pĂ„ en fullvuxen Berner sennenhane som vi eventuellt skulle tagit över. Det hade ju varit nĂ„got för jĂ€mnstĂ€lldheten. Problemet Ă€r att mannen i huset vill behĂ„lla sin alfahane-position och den blev lite hotad av den enorma hunden vars djupa skall gjorde att man höll pĂ„ att kissa pĂ„ sig, sĂ„ vi tackade nej. 

SĂ„ om det ska komma in nĂ„gon mer hane i huset sĂ„ blir det förmodligen en yttepytteliten chihuahua, dvĂ€rghamster eller nĂ„got annat som inte hotar balansen i vĂ„r flock av en envĂ€ldig manlig ledare.  

Hahahahahahaaaaa, vem gick pĂ„ den?! Den arma stackarn. Tur vi flyttat till gĂ„rd sĂ„ han kan lĂ„sa in sig i sin snickarbod under vissa valda delar av mĂ„naden nĂ€r alla vi honor inom nĂ„gra Ă„r synkat ihop vĂ„ra cykler. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

3 reaktioner till “Snippan vs Snoppen 10-1 

  1. Du Àr sÄ skön!
    Du gav mig dagens första skratt men förhoppningsvis inte dagens sista.
    Krm

Kommentera