Drömmen om ljust & fräscht! 

Alltså vi skaffade oss en ljus soffa i november. Typ ljusgrå-beige-vit. Hur tänkte vi där? Eller jag vet att vi tänkte att vi behöver en ljus soffa inför stylingen av vårt radhus för vardagsrummet upplevdes ganska mörkt och det blev inte direkt ljusare med en mörkgrå soffa. 

Och sedan levde liksom drömmen om en ljus fin soffa vidare i vårt nya hus när vi flyttade. Sedan dess har dock minstingen börjar gå, klättra, kladda, snora, kräkas (ja, det var bara en gång under kräksjukans framfart men sur galla är inte att leka med) och fingra med sina evigt smöriga fingrar längs med, i och på soffan. 

En ljus soffa + 1åring + vinterhalvårets konstant rinniga näsor och småbarnssjukdomar är ingen ekvation som går ihop. Eller det finns ju familjer som får sina soffor att överleva men helt ärligt så har vi inte familjemedlemmar nog (helt sjukt med tanke på att vi är uppe och snuddar på annorlunda familjestorlek) för att kunna bemanna en vaktstation vid soffan dygnet runt. Vardagslife måste liksom flyta på. 

Nu kan det ju verka hårt att skylla allt på den minsta illbattingen i familjen, men Ninja var faktiskt stor nog för att vara mottaglig för mammans förmaningar för varje gång hon gick mot vardagsrummet så vände hon sig om och tittade på mig och sa ”akta soffan”. 

Den minsta å andra sidan har så många rävar bakom öronen så de skulle kunna återpopulera ett helt land för om man så mycket som tänker tanken på att ge henne en bit banan i handen on the fly så tar hon fart mot soffan som att det vore den självklara platsen att luta sig tillbaks mot medans man mumsar banan. Det plus alla gånger hon häver sig upp i soffan med (den för årstiden konstant snoriga) näsan tätt upptryckt mot tyget har nu efterlämnat ett gött gäng flottfläckar. 

Så just nu hoppas jag att soffan vilken dag som helst ska kasta av sig sin klädsel och skicka iväg den till kemtvätt. Inte så jättetroligt att det händer men det är ungefär lika odds med att fläckarna går bort. 

Planen är att härda ut ett år till med upptäckning av så många kuddar och plädar som kan uppbringas och sedan byta ut till ännu en soffa. Back-up plan skulle kunna vara att skaffa oss en avtorkningsbar latexsoffa ASAP. 

Dagens i-landsproblem tål att tänkas på.. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

2 reaktioner till “Drömmen om ljust & fräscht! 

Kommentera