Lördagsfeeling och 2a sortering! 

Igår hade vi äran att fira grannlandets nationaldag med en kompis vi träffar alldeles för sällan som bor i just detta grannland. Han var ju hos oss för att främst träffa min man eftersom det är de som är kompisar i grunden men man får liksom oss alla på köpet vilket han märkte när han satt inklämd mellan 5 barn och 2 vuxna. 

Förjäkla trevligt att ha en go middag med vin och bubbel på en onsdag, känns ju liksom som att man haft en helg mitt i veckan. Uppenbarligen har jag anammat konceptet lillördag alldeles för lite i mitt liv. 

När man sitter med min mans kompisar som för det första är en 4-5år yngre än mig och som i sin tur alla?! skaffat sig flickvänner som är ytterligare 3-5år yngre än dem och de börjar nämna att det snart är dags för barn och giftermål så är det nästan så att boef-biten fastnar i halsen. Det är ju inte ett dugg konstigt egentligen att män som nu passerat 30-strecket börjar bli ”vuxna” men det blir liksom ändå en chock för det innebär ju att jag blivit ännu äldre. 

Eftersom vi har våra tvillingtjejer på 10år utöver våra små pajsare så har ju vi varit föräldrar i all evighet känns det som och man han liksom vant sig vid att vara enda paret med barn i det gänget. Missförstå mig rätt nu, det är svinkul om de börjar skaffa barn, det är mer att ”it’s an end of an era” nu när ingen av dem längre är singlar, bartenders eller frekventa användare av badoo. De har blivit vuxna. 

En inofficiell tanke som rör sig i mitt huvud är att det ska bli lite, lite skönt att även dessa flickvänners kroppar nu kommer ”förstöras” av graviditeter och ålderns sviter, efter att i 100år (känns det som) av att ensam fått vandra 2a sorteringens stig i det gängets bekantskapskrets. Ingen av dessa flickvänner (som är svinhärliga by the way) har sagt detta, men under vårt förhållande så vet jag inte hur många gånger jag fått höra meningen ”men du är ju jättesnygg för att vara mamma” av små taniga, perfekta 20åringar som är bekanta med det här gänget. Tackarrrr ödmjukast för denna komplimang och nedgradering (och för att du överhuvudtaget kände att du var tvungen att kommentera min kropp)

I ärlighetens namn händer det lite grejer med kroppen på 10år och X antal barnafödslar (inte minst får man någon annan att lägga lite fokus på istället för sin egen kropps perfektion) och jag med min gamla kassa självkänsla tycker helt ärligt det är lite lättare att umgås i bikini med andra som är vanliga tjejer med vanliga 30+ kroppar precis som jag. Jag har lite lättare för att vara snäll mot mig själv då eftersom jag tydligen inte riktigt är gammal nog för att sluta jämföra mig med andra. Som sagt en inofficiell tanke. Inget annat. 

I övrigt, skitkul att våra liv hamnar mer i fas så vi kan starta en ny era av bamseklubbsresor, små-grodor-hoppande och annat gött som kidsen för med sig! Tjohoo! 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

3 reaktioner till “Lördagsfeeling och 2a sortering! 

  1. Då kan jag glädja dig med att grannkroppen inte kommer få dig att må dåligt 🙂🍦🍪🍕

Kommentera