VM-guld igÄr Vs VM-brons 94

IgĂ„r vann Sverige VM-final i hockey och jag upptĂ€ckte att det var en guldmatch lagom tills 2a perioden var slut. 1994 nĂ€r Ravelli, Brolin och Henke Larsson gled över planen i olika mĂ„lposer sĂ„ satt varenda kotte bĂ€nkad. Jag hade till och med en affisch med hela laget pĂ„ mitt rum (och dĂ„ ska tillĂ€ggas att jag inte Ă€r ett dugg intresserad och har medverkat pĂ„ en halv trĂ€ning sammanlagt under min livstid) och dyrkan över deras prestation varade minst sagt till jul i hela landet. 

I mina ögon Ă€r de fortfarande landets största idrottshjĂ€ltar för att det Ă€r dem jag minns starkast. 

Jag förstĂ„r ju ocksĂ„ att deras prestation inte Ă€r ett dugg större Ă€n gĂ„rdagens men i den snabbförĂ€ndliga vĂ€rld vi lever i idag sĂ„ fĂ„r killarna i hockeylaget vara glada om deras gudomlighet varar veckan ut innan nĂ„got nytt tagit allt vĂ„rt fokus. 

Jag kan Ă€ndĂ„ sakna tiden lite nĂ€r Björnes magasin var det enda programmet som erbjöds barnen, hur man kurade ihop sig hela familjen och kollade pĂ„ sumobrottning för det var det som bjöds i tv-rutan ( sĂ€nds denna ”sport” alls lĂ€ngre? Vore ju en kul motvikt till all annan smalsport som existerar) eller som under VM-matchen 1994. 

 Vi Ă€r allt lite för bortskĂ€mda med att kunna unna oss hela livets buffe pĂ„ en och samma gĂ„ng nuförtiden. Det Ă€r svĂ„rt att nĂ„ den dĂ€r wow-kĂ€nslan som jag fick nĂ€r vi Ă„kte till Liseberg 1ggr om Ă„ret eller nĂ€r man tyckte att det var riktig lyxhandling nĂ€r vi Ă„kte till den fina affĂ€ren inne i Varberg och mamma köpte clementinlĂ„da och alla goda saker man önskade inför jul. Det hĂ€nde en gĂ„ng om Ă„ret och betydde allt. Idag betyder allt lite mindre och under jĂ€kligt kort tid. 

Jaja, vi har det jĂ€kligt gött idag och det Ă€r ju superhĂ€rligt men kanske man borde inför en mĂ„nads ”överkonsumptionsfasta” av precis allt. FĂ„r ta idĂ©n till familjerĂ„det.  

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera