@Mormor92 is going digital! 

För någon månad sedan gick min mormor en iPad-kurs och i förrgår så hade min bror skickat ner en iPad till min mormor i present. Han är go han, brorsan. 

Igår svängde jag förbi mormor för att hjälpa henne höja och sänka ljudet, den andra genomgången hade syrran redan gjort. Vi testkörde face-time och lite annat smått och gott och mormor visade upp sina skills när hon swipade runt som hon aldrig gjort annat. 

Från att generellt 100%igt alltid gnälla om att tiden går långsamt, att hon känner sig ensam och att ingen hälsar på så måste jag säga att jag satte provivaklunken (ni som har läst ett tag vet ju att mormors liv går under om hon inte får trugat och tryckt i ett antal födoämnen i alla som sätter sin fot innanför dörren så igår fick jag mig ett glas proviva och några chokladbitar från en paradisask (som jag för övrigt återfann i samma skick jag lämnat den på hennes födelsedag den 4e april. Helt sjukt att ha orörd choklad så länge i sin ägo) trots att jag var proppmätt och on the fly) i halsen när ”det är ju ett bekymmer det här, nu har jag ju så mycket att göra så jag vet inte hur jag ska hinna med” kommer ut ur hennes mun. 

Jag satt och njöt av denna kommentar ett tag innan jag upplyste henne om att alla appar inte kräver en viss dos uppmärksamhet om dagen för att inte ipaden ska explodera, så hon kan ta det med ro. 

För att se så att ljudet var tillräckligt högt inställt så testkörde vi lite face-time. Detta tyckte mormor var väldigt fascinerande måste jag säga, vilket inte alls är konstigt eftersom hon gör hoppet från kasettband och sladdtelefon till iPad (hon skippade Video, Dvd, cd, mobil och dator).

 Jag tror dock att jag eventuellt lämnade henne med vildfarelsen att face-time är en direktuppkoppling in i våra liv som inte stör för igår hann hon ringa mig 5ggr mellan 14,30 och 18,00 för att kolla in. 

Känns ju ok så här i början men fortsätter dessa frekventa incheckningar så får jag nog hoppas att någon annan (#minbroristhlm) ringer upp henne så inte mitt nummer är det enda som ligger inne på face-timeappen. Lagom är bäst så att säga och jag skulle ändå anse det lite besvärande att jonglera ett face-timesamtal med mormor mitt i ”tvätta hår episoderna” av bestämd 1,5åring. 

Oavsett. En High five till mormor som gått från häst och vagn till iPad under sina 92år! 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera