50 nyanser av trött

Äntligen. HorisontallĂ€ge i soffan. Den hĂ€r dagen har varit mysig, hĂ€rlig och helt sjukt kaosigt tröttsam. 

Idag har vi nĂ€mligen varit pĂ„ en superklassutflykt i Mollösund. Solen sken, ungar badade, korvar grillades och brĂ€nnbollar flög. Men sjĂ€lvklart Ă€r det ju inte slut med det. Nej, den hĂ€r familjen (alla utom tuppen var med) kryddar sĂ„klart den hĂ€r dagen ytterligare. 

Dagen började med trafikkaos sĂ„ vi blev sena till skolan. Efter att ha anlĂ€nt sist och fĂ„tt plockat med vĂ„r medresenĂ€r sĂ„ hinner vi en kvart ungefĂ€r förrĂ€n minsta ungen blir Ă„ksjuk och krĂ€ks. Ut med flocken, sanera, byta klĂ€der och lufta för att 30min senare komma ivĂ€g. 

Kombinerar snigelkörande med istidskyla i bilen sista kringelikrokiga halvtimmen av fĂ€rden för att undvika Ă€nnu en krĂ€kattack vilket jag lyckas med. Ända fram till parkeringen dĂ€r nĂ€sta salva skjuts ut. Återigen sĂ„ fĂ„r det saneras och tvĂ€ttas. NĂ€r vi vĂ€l anlĂ€nt till huset Ă€r hela flocken pĂ„ vĂ€g ner till badplatsen. DĂ€refter följer en go men intensiv dag dĂ€r mycket ska hinnas med inom de 5 timmar vi har tillsammans och jag puttar dubbelvagnen upp och ner lĂ€ngs alla smĂ„vĂ€gar i den lilla fiskebyn, mellan badplats, fotbollsplan och poĂ€ngpromenad. NĂ€r vi sedan kör hem Ă€r hela flocken inklusive mig sjĂ€lv helt slut. DĂ„ ska tillĂ€ggas att jag inte bidragit med ett skit till den hĂ€r grymt arrangerade dagen (Hail Malin 🙌) 

SjĂ€lvklart prickar vi in tokköer först in i Göteborg och sedan för att komma ut. NĂ€r jag vĂ€l kör in pĂ„ gĂ„rden har jag tillbringat 6h i bil (inklusive lite saneringstid) för att dĂ„ inse att vi har djur pĂ„ den hĂ€r gĂ„rden som ska mockas hos, matas och slĂ€ppas in. Barnen Ă€r vid gott mod sĂ„ jag kör all in pĂ„ djuren direkt. Lagom till det Ă€r avklarat sĂ„ ropas ”mamma, ninja bajsat” In med ungen som slirat runt aningens för mycket med sin bajsblöja pĂ„ bobbycaren sĂ„ det Ă€r ett tredje  vĂ€rldskrig som uppenbarar sig. Ner med henne i handfatet pĂ„ toa för en tvĂ€tt. Precis nĂ€r hon Ă€r urlyft sĂ„ hör jag en bil köra in pĂ„ planen. Jag tvĂ€ttar mig 3ggr för att bli av med vĂ€rsta bajslukten innan jag öppnar dörren. DĂ€r ute stĂ„r svĂ€gerskans bror som tydligen bokat med min kĂ€ra man (som befinner sig pĂ„ en superduperviktig mingelpotentiell sommarfest hos nĂ„t företag och som sjĂ€lvklart inte ”hunnit” nĂ€mna detta för mig (för att förtydliga sĂ„ fanns inga agg angĂ„ende sommarfesten dĂ„ detta var överenskommet sedan innan, ifall nĂ„gon anar en ton av sarkasm)) att han ska komma med ett slĂ€p. Inga konstigheter, jag visar mitt lugnaste jag, snackar lite men kĂ€nner Ă€ndĂ„ att jag fĂ„r hoppa att bjuda in pĂ„ spontanfika eftersom;

1. Minstingens lĂ€ggningstid har övertrasserats rejĂ€lt och ingen av oss har ens Ă€tit nĂ„gon middag Ă€n. 

2. Det ser ut som nĂ„got sprĂ€ngts i köket med alla badklĂ€der, kylboxar, pĂ„sar och annat smĂ„tt och gott frĂ„n dagens utflykt. 

3. Det ligger bajsrester i handfatet pĂ„ toan. 

SlĂ€pet lĂ€mnas och nĂ€r vi vinkat hej dĂ„ skulle ” ”bara” middag lagas, barn lĂ€ggas, badklĂ€der hĂ€ngas och picknickvĂ€skor packas upp och icke att förglömma. Ta mig en svĂ€ng till tvĂ€ttstugan för att ta hand om alla krĂ€kklĂ€der. 

SĂ„ ja. Just nu kĂ€nner jag mig som ett ursketet Ă€pple. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

3 reaktioner till “50 nyanser av trött

  1. Anna, du Ă€r bara för rolig, skriver sĂ„ bra och roligt, sitter hĂ€r och smĂ„fnissar hela tiden😄Vilket hĂ€rligt liv pĂ„ landet du lever, bra gjort, kram pĂ„ dig👏

Kommentera