Never ending nojjande! 

Ett nytt fenomen som infinner sig nĂ€r man har barn som börjar bli tweenies Ă€r att de börjar bli vĂ€ldigt medvetna om sina förĂ€ldrar. 

NĂ€r man Ă€ntligen blivit gammal nog att slĂ€ppa pĂ„ allt nojjande om hur man ser ut och börjat sluta fred med sig sjĂ€lv sĂ„ börjar istĂ€llet barnet oroa sig för en. 

Nu Ă€r man pinsam om man stĂ€ller sig upp och pratar, pinsam om man skrattar för högt eller gud förbjude Ă€r den enda förĂ€ldern som badar pĂ„ klassdagen (och nej, bad-pinsamheten handlar inte om mig eftersom jag Ă€r en badkruka rakt igenom, eller nja. Är det tillrĂ€ckligt varm badar jag ju). 

Än sĂ„ lĂ€nge har jag varit ganska förskonad men man mĂ€rker att nĂ„got Ă€r i görningen nĂ€r man slĂ„r ihop summan av oss mammors erfarenheter. 

Jag undrar om det kommer vara sĂ„ att jag som mamma till döttrar kommer vara det största pinsamhetsobjektet av oss förĂ€ldrar? Och Ă€r jag som ”riktig” mamma mer pinsam Ă€n extramamman? 

Inte nog med att man ska fixa sin övriga vardag nu ska man tydligen ha den rĂ€tta touchen av ”cool mamma aura” ocksĂ„. Inte mamman som försöker vara jĂ€mngammal med sin tonĂ„rsdotter men Ă€ndĂ„ nĂ„gon som de ser upp till. Är det fortfarande ok att ha lĂ„ngt hĂ„r eller nĂ€r mĂ„ste man klippa hĂ„ret till den obligatoriska tantlĂ€ngden? Kan man fortfarande ha shorts eller mĂ„ste man börja med Capri-byxor? GĂ„r överhuvudtaget ”cool mamma för kidsen looken” ihop med ”respektabel mamma pĂ„ förĂ€ldramöten looken” ihop eller mĂ„ste man köra outfitsbyten som StĂ„lmannen?  Herregud, det Ă€r sĂ„ mycket man ska tĂ€nka pĂ„ och allt detta parallellt med en trotsig 3Ă„ring och högexplosiv 1,5Ă„ring. 

Snacka om Mission impossible. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera