Hej Lekförälder! 

Igår efter våra kompisar åkt hem från lördagens sleep over så gjorde vi i princip ingenting. 

Först var det rena drömmen att göra ingenting. Kolla serier, ta en eftermiddagslur när barnen sov men sen vid 16-17 fick jag panik. Slappdagar är inte vad de en gång var. Jag menar när man var 20 så var man ju en fena på att varva festande med bakisslappande men när man har småbarn så fattar de sällan vinken av själva konceptet slapp-söndag och samarbetar därmed dåligt och tydligen så har även jag svårare att förstå längre stunds slappande nuförtiden.

Vid kl 16 så är det 4h kvar till läggning av den lilla räkan. 4h. Och inte de bästa timmarna heller, nej de mest gnälliga sådana. Så för att förhindra hjärnblödning i regnet så fick jag plocka fram en väl undangömd del av mig själv. Lekföräldern. Vi målade, spelade memory och la pussel. Mysigt och extremt ovanligt för att vara jag. Eftersom vi har ett gött gäng kids så leker de så mycket med varann så vi har liksom aldrig behövt underhålla dem. 

 När man bor som vi gör nu så blir vardagsjobbet leken för barnen. Plocka klöver till kanin, mata höns och köra hästbajs i skottkärran när vi mockar. De hänger på där vi är helt enkelt. 

Måste säga att det allt var lite härligt att vara en sådan där ”duktigt lekande” förälder för en stund. Nästa gång händer väl en gråmulen dag till hösten kanske.. eller vänta nu. Till jul. Till jul blir jag ju en superversion av pysslande och bakande mamman. Jag har ju ett osinande craving för jul så då kompenserar jag för resten av årets obefintliga pysslande med mina barn. Pjuu.. 

 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera