En midsommarnattsdröm.. 

God midsommaraftons morgon! Eller god o god, jag önskar egentligen att jag sov just nu. Penny måste ha glömt lägga sina 7 blommor under kudden för en härlig drömsömn för hon har kört skikattacker med jämna mellanrum inatt. 

För ett år sedan hade jag ju vanan inne att inte sova mer än en kvart i stöten sedan 1,5år tillbaka men nu med ”stora” barn så brukar jag normalt inte behöva vakna mer än ungefär 2-3ggr per natt. 

Det mest otacksamma med jobbiga 1,5åringar (eller 2,5åringar för den delen) är att det alltid skriks efter pappan i vår familj när livet går emot dem. Det är ju skönt att slippa ta gnället tänker ni, men min man sover tyngre än en björn i ide på natten och på dagtid så kommer han hem senare och åker tidigare (pendlar) så barnen får snällt hålla till goda med mig. 

Detta kan vara så jäkla irriterande, enerverande och håll käften-jobbigt. Här är man den som väcker, klär på, hämtar, lagar mat, fixar,  ja gör det mesta av underhållsarbetet och de två små jäklarna tar en så fruktansvärt mycket för given.  

Det ska va pappa hit, pappa dit, pappa ska lyfta in, pappa ska hämta, pappa ska sitta bredvid, pappa ska sjunga och det ”älskas bara pappa”. 

Men klart jag är vuxen nog att bara bita ihop och låta kärleken flöda i deras riktning i hopp om att en dag få kärleken besvarad. Det va inga konstigheter alls inatt kl 01.30, 03.00, 03.10, 03.20, 04.30, 05.00, 05.45, 06.00, 06.45. Inga konstigheter alls. 

Men vad är det man säger, karman brukar hoppa upp och bita en i rumpan. Så min energikälla just nu är att jag gottar mig i skadeglädjen när ungarna enbart vill att pappan byter deras bajsblöjor. 

Så oavsett om det är kalas, de bajsar ikapp, bajsar på golvet eller på varann så finns deras favoritförälder där redo att ta hand om skiten medan den andra mindre omtyckta föräldern står hånleende vid sidan. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera