Midsommar 2.0 

Jag tror att denna midsommar innehöll allt. Sol, regn, vind, egenodlade potatis, vĂ€nner, stĂ„ng, grodor, ladhĂ€ng, kransar, sill, grill och snaps. 

Efter ett spontaninfall (som grundades pĂ„ sannolikheten för regn och att vi skulle bli 16 personer ) i torsdags körde jag all in pĂ„ att röja ut en del av ladan för att fĂ„ till en go midsommarkĂ€nsla. Efter att ha burit, röjt och knĂ€ckt ryggen sĂ„ mĂ„ste jag sĂ€ga att det blev riktigt mysigt och det absolut var vĂ€rt det. 

VĂ„r första midsommar pĂ„ gĂ„rden uppfyllde mina förvĂ€ntningar och mer och dĂ„ kan jag ibland skjutsa upp dem ordentligt och framförallt köra sĂ„ all in sĂ„ jag Ă€r helt slut nĂ€r vi vĂ€l kommit till sjĂ€lva firandet. 

Vi Ă„t, skrattade, fotade motvilliga ungar pĂ„ Ă€ngen, sĂ„g överglada barn leka, leka och leka,  klappa hĂ€star, höns och kaniner. Vi dansade tokigt pĂ„ tjolöholms midsommarfirande och de vuxna var nĂ€ra att krĂ€kas efter Ă„kturen i en riktigt dĂ„lig karusell (sjukt konstigt inslag av Tjolöholm med en trashig nöjespark mitt i firandet, men som vi tydligen Ă€ndĂ„ supportade?!)  istĂ€llet för efter för mĂ„nga snaps medan barnen hade sitt livs Ă„ktur. Vi fikade jordgubbstĂ„rta och vi körde midsommarĂ€ggsgodisjakt (ny klassiker?!) för att sedan leka, Ă€ta och dricka natten lĂ„ng. 

Sedan toppas det hela med mysig ridtur med kompis och skönt hĂ€ng i solen dagen efter. Lyxen med att bo pĂ„ landet. Kompisarna blir fast och man fĂ„r extra mycket kvalitetstid tillsammans. 

Midsommarafton fĂ„r 10/10 av vĂ„r familj. 

Foto cred: Karin Karlström 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

2 reaktioner till “Midsommar 2.0 

Kommentera