Kiss i solen o ha det bra! 

I lördagskvĂ€ll sĂ„ hĂ€ngde jag och smĂ„kidsen med grannar. Barnen lekte och badade och vi mammor satt i solen och drack (mĂ„ttliga men stĂ€mningshöjande mĂ€ngder) vin. 

Efter en stund kommer Ninja till mig och sĂ€ger ”jag vill ocksĂ„ kissa som *kompis*” grannkillen har nĂ€mligen blivit blöjfri ganska nyligen och nĂ€r det nu trycker pĂ„ sĂ„ har han lĂ€rt sig slĂ„ en sjua i grĂ€set. Ninja Ă€r ju en tĂ€vlings/uppmĂ€rksamhetsjunkie av rang sĂ„ hon vill sjĂ€lvklart inte vara sĂ€mre utan haka pĂ„ och  testa det hĂ€r spĂ€nnande fenomenet. 

Problemet Ă€r att kompisen kan dra ner shortsen och rikta sin kisstrĂ„le med hjĂ€lp av en liten sak vi tjejer saknar sĂ„ nĂ€r Ninja vill dra ner byxorna och dra i ”fiffon” (ja, hon kallar den fiffon) för att skjuta ivĂ€g strĂ„len sĂ„ ser mamman ganska snabbt att det hĂ€r kommer inte gĂ„ vĂ€l. 

Jag försöker fĂ„ henne att testa att mamma ska hĂ„lla henne i den klassiska kisstolshĂ„llningen men detta godkĂ€nnes icke. Vi testar att ta av alla klĂ€der, sĂ€ra pĂ„ benen för att kissa rakt ner men detta gör henne inte heller nöjd. Hon vill ju ocksĂ„ dra ut fiffon till en slangformad sak sĂ„ som kompisen gör. 

Jag kĂ€nde att det bara var att lĂ€gga ner och sĂ€ga att vi inte har snopp och dĂ€rför inte kan göra sĂ„ och hantera det sura barnet. Fattar inte hur förĂ€ldrar gör som totalt förnekar att det finns skillnader mellan tjejer och killar. Jag menar, vissa skillnader Ă€r ju rĂ€tt uppenbara. 

Fast nu slĂ„r det mig att min syrra o hennes kompis var riktigt vassa pĂ„ att ”killkissa” nĂ€r de var smĂ„ (vissa leker med dockor, vissa leker kille) FĂ„r kanske ringa upp henne och se om hon kommer ihĂ„g hur hon gjorde (fattar ju ocksĂ„ att det Ă€r bara att stĂ€lla sig och kissa om man skiter i att fĂ„ kiss pĂ„ sig, men detta sĂ€tt Ă€r inte mamman ifrĂ„ga supersugen pĂ„) och om hon kan lĂ€ra ninja sĂ„ hon fĂ„r kissa i grĂ€set sĂ„ som *kompis* gör. 

#tjejerkanallt! Typ.. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera