Vajsing i kÀrleksrelationen

Vi Ă€r inne i en period dĂ€r en familjemedlem mer Ă€n ofta talar om för en annan att hon ”Ă€lskar inte mamma, Ă€lskar bara pappa” vilket ibland kan skapa lite snedfördelning i relationen. 

Mamman kan ibland tycka att det Ă€r tröttsamt att höra ”inte mamma, bara pappa” varje gĂ„ng det ska tas pĂ„ ett plagg, bytas blöja, Ă€tas eller egentligen göras nĂ„got överhuvudtaget. 

Oftast biter mamman ihop och ler igenom rollen som ”förĂ€ldern som tas för given” medan hon andra  stunder bara vill skrika tillbaks att hon minsann bara Ă€lskar de de andra barnen, sĂ„ det sĂ„. 

De senaste dagarna verkar denna epedemi Ă€ven spridit sig till det minsta barnet som passande nog nĂ€r hon vĂ€ckt mamman med skrik o gnĂ€ll vid 6-rycket, demonstrativt lĂ€gger sig ner igen och surt sĂ€ger; ”bara Stella” nĂ€r mamman yrvaket (och med en nypa irritation) stĂ„r vid spjĂ€lsĂ€ngskanten. 

Men varje sekund med barn Ă€r sĂ„Ă„Ă„ fyllt av kĂ€rlek. De bara kĂ€rleksbombar och Ă€r som smĂ„ Ă€lskvĂ€rda monchichis allihop. Men jag Ă€r inte bitter och avundsjuk pĂ„ den poppisförĂ€ldern inte. Jag kĂ€mpar pĂ„ efter ordsprĂ„ket ”som man behandlar andra, blir man behandlad sjĂ€lv. Jojomensan.  #duĂ€rsĂ„sötnĂ€rdusover

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera