How to tip toe around and handle a crazy pms-bitch – Bible by Jesper Nord, coming soon. 

Vissa saker man gjort eller sagt under en blöt utekvĂ€ll kan i efterhand verka aningens överdrivna nĂ„gon dag senare. Just dĂ„ Ă€r saken som bölas över eller tjafsas om viktigast i hela vĂ€rlden. Dagen efter not so much. 

Samma sak gĂ€ller för den totala break down jag hade igĂ„r kvĂ€ll. 

IgĂ„r hade jag och barnen en vĂ€ldigt mysig men intensiv första hellediga dag. I sann effektiv Anna-anda sĂ„ ville jag lĂ€tta vissa dĂ„liga samvetstyngder frĂ„n axlarna och styrde dĂ€rmed in nĂ„gra vĂ€lgörenhetsvisiter i schemat med alla barnen parallellt med lite annat smĂ„tt o gott. SĂ„ nĂ€r vi vĂ€l Ă€ntrade hemmet 11h efter avfĂ€rd (och dĂ„ tar sjĂ€lva resan tur och retur endast 45min) sĂ„ var jag helt slut. NĂ€r minstingarna blivit lagda sĂ„ placerade Ă€ven jag mig i horisontallĂ€ge i sĂ€ngen. 

Mannen hade jobbat sent och kom sen upp för att checka av lĂ€get och prata lite generellt om den analkande semestern. Han berĂ€ttade om att han hade lite idĂ©er pĂ„ att vi skulle dela pĂ„ oss nĂ„gon dag pĂ„ semestern för han ville Ă„ka pĂ„ utflykt och sova borta med ninja sjĂ€lv en natt och dĂ„ kunde jag och Penny fĂ„ egentid samtidigt (stora tjejerna ska till Italien nĂ„gra veckor nĂ€mligen). 

Hur jag tog det dĂ„? Genom att börja storböla och hĂ„lla pĂ„ att drĂ€nka mig i mitt egna snor. Varför? Jaa, just dĂ„ kĂ€ndes det som ett hugg i hjĂ€rtat. Den enda planen han gjort inkluderade inte mig. Det viktigaste för honom var tydligen att fĂ„ till ego-tid med sitt barn men inte med sin fru sĂ„hĂ€r i smĂ„barnsĂ„ldern. Hur kan han tycka att de ska Ă„ka bort o ha egentid och bonda nĂ€r han redan Ă€r dyrkad mer Ă€n Allah o Jesus tillsammans av smĂ„barnen medans jag knappt existerar och ses som ett hembitrĂ€de av dem?  Ă„r det nĂ„gon som behöver lyxtid med dem Ă€r det vĂ€l jag, eller?!

Dessutom kryddade jag upp det med han minsann gör mycket mer roliga grejer, att jag fĂ„r göra mer vardagsjobb hemma, att han har kollegor att gĂ„ pĂ„ after work med, att han var ivĂ€g i Tallinn en lĂ„nghelg pĂ„ svensexa och att jag, jag fĂ„r minsann aldrig fĂ„r göra nĂ„got kul. 

Och som grĂ€dde pĂ„ moset. Att han inte ens kunde visa mig att jag var viktigast i hela vĂ€rlden och ge mig 1000% uppskattning pĂ„ mors dag nu nĂ€r alla ungar Ă€lskar honom mer och tar mig för given. 

Japp. 

Vad det var han berĂ€ttade/bollade med mig? 

Jo, att han ville Ă„ka ivĂ€g med sin 2,5Ă„ring och bara mysa han och hon 24h.. 

vilket jĂ€kla svin alltsĂ„?! Ehhh… eller kanske en sjukt grym pappa. 

Hur han hanterade mitt utbrott? Genom att lugnt o sansat förklara att jag Ă€r viktigast av allt, att det kanske bara just nu nĂ„n dag kĂ€nns sĂ„hĂ€r jobbigt och sen bara la han sig och höll om. Amen! 

Japp. Jag mĂ„ste ju vara en ganska bra tjej resten av mĂ„naden om man sĂ€ger sĂ„… Eller sĂ„ har han knĂ€ckt koden och borde skriva en bibel för mĂ€n som heter typ; ”how to tip toe around and calm a crazy pms-bitch”. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

2 reaktioner till “How to tip toe around and handle a crazy pms-bitch – Bible by Jesper Nord, coming soon. 

  1. Åh, stackare, sĂ„n igenkĂ€nning pĂ„ att fĂ„ totala bryt över nĂ„got helt oförargligt) eller till och med bra) som mannen sagt. PĂ„ mig funkar alltid: ”HĂ€r, ta lite vin!”, om det behövs fler tips till bibeln 🙂

Kommentera