Drömmen om egentid i hängmattan! 

Jag undrar hur alla som åker till ett lantställe med sina barn och bara hänger där istället för hemma gör för att få den rätta semesterkänslan? 

Ingår det en mamma eller svärmor som fixar all mat, tvätt, disk, matlagning och blöjbyten (och är denna svärmor/mamma då ett helgon av tysthet utan drömmande blickar eller tusen goda råd?!) Hur får man barnen att bara lugnt och stilla ligga och slappa på en filt med en go bok eller bada stillsamt och tyst i en pool? 

Det har gått 2dagar på semestern och hittills har jag: 

Måndag: stressat arslet av mig med jobb, storhandling och för att få roddat (ut) familjen för ett skypemöte som blev inställt i sista sekunden. 

Tisdag: röjt, badat förbannat barn, fixat mat, röjt undan disk, försökt underhålla stora barn med ny kompis på besök, flyttat häststängsel och försökt undvika att få mentalt break down av de två små som gnäller, tjafsar och är i luven på varann hela tiden. 

Är det så här min semester ska se ut? Hur får man semester från alla vardagsbestyr? Tjafs mellan småbarn? 

Jobbet har jag inga problem med eftersom jag inte jobbat så länge (kommer ju heller inte ta 100% semester) Men allt annat? 

Ja, jag kanske är en dålig mamma, människa som drömmer om att en enda dag få ligga helt i fred i hängmattan med en bok, podcast eller för att slösurfa på mobilen samtidigt som jag äter isglass på löpande band helt bekymmersfritt (bara att ge 1,5åringen (för självklart kan du inte smygäta en glass inte utan helvetet av tjat bryter ut) en glass är som skapa jobb för ett dussin städare och barnskötare; det ska bytas kläder, tvättas unge, moppas golv, högtryckstvätta trappan ute och sanera toalettstol) Ja. Att släppa en 1,5åring med glass på egen hand (som man efter att hört gnället 10 000ggr skriker till tvillingarna att ge ung***n en glass så hon håller tyst för man försöker jobba) är typ den värsta dödssynden du kan göra i en barnfamilj. Och ändå händer det. Varje dag. 

Ni som fattar ni fattar. Ni som inte gör det har aldrig haft mer än ett småbarn under en semester eller så har ni förträngt det så hårt att ni tror på den vanställda illusionen av svävande nallar på rosa moln ni byggt upp. 

Men hands up på alla tips som räddar semestern! 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

En reaktion till “Drömmen om egentid i hängmattan! 

 1. Jag räcker upp handen!!
  Det är bara du som sätter upp ”dina” måsten.
  Ett råd…. eller flera…
  Köp en flaska vin ( till dig) köp mååånga glassar , Marie kex, och typ jordgubbar…
  Lås grinden… låt det bli kaos … ingen bryr sig.
  Och njut, skaffa en uppsättning plast glas papperstallrikar .. kasta .. låt ungarna stöka äta .. ja va de vill…
  Ring efter en städerska om en månad och flabba åt stöket, du saknar det sedan.
  Kramar Love peace…. gammal tanten

Kommentera