Ninja goes Lotta

Med jĂ€mna mellanrum sĂ„ kan vi nuförtiden höra ett argt ”uuurrrrrrhhh” som ackompanjeras med en fot som stampar i marken. Detta efter att vĂ„r 2,5Ă„ring introducerats för serien Lotta pĂ„ BrĂ„kamakaregatan. 

Just detta utbrottsfenomen har dessutom pĂ„hurrats av storasyskon och pappa dĂ„ hon ser extremt söt ut i sitt försök att vara arg. Idag kom dock droppen dĂ€r nu Lotta Ă€r förvisad ur vĂ„r tv-soffa ( och iPad, iPhone). 

UngjĂ€keln som brukar vara en föredöme i att inte kladda hade nĂ€mligen tagit skĂ„len med yoghurt (som pappan sĂ„klart gett henne innan han sjĂ€lv gick ut för att gjuta bilbana med sin kompis) och fullkomligt masserat in den pĂ„ bĂ„da soffans divaner och resterande droppar (vilka kĂ€ndes som en halv förpackning) hade hon hĂ€llt ut pĂ„ matta och golv dĂ€r hon dessutom tagit sig en simtur. 

NĂ€r jag sedan kommer ner sĂ„ stampar hon i golvet med foten och sĂ€ger ”Lotta”. 

Din lille jĂ€… tĂ€nkte mamman som valde ett mildare ord i tillrĂ€ttavisande och sedan anvĂ€nde jag det rĂ€ttmĂ€tiga ordet pĂ„ pappan i huset i stĂ€llet. 

Inte nog med att man ska hitta bra mĂ€nniskor som Ă€r föredömen i verkliga livet nu ska man dessutom se upp sĂ„ inte babblar, lĂ„ngstrumpar och andra figurer ger sig in och sĂ€tter griller i huvudet pĂ„ ungarna. Nu Ă€r det ju kanske inte sĂ„ att Lotta kommer göra min dotter till en mordisk diktator, men Ă€ndĂ„. Kladd i soffan Ă€r icke att förringa för man kan faktiskt bli slaktad like-mĂ€ssigt i sociala medier för en flĂ€ckig soffa. Inte jag dĂ„, eftersom jag aldrig har nĂ„gra perfekta inredningsbilder men om Ninja en dag vill ha ett proffesionellt inredningskonto dĂ„ Ă€r hon körd av ett sĂ„dant slabbeteende och sĂ„dant Ă€r lika bra att lĂ€ra sig redan nu i 2Ă„rs Ă„ldern. SĂ„ det Ă€r för mitt barn skull jag lĂ€r henne att inte söla, inte min. SĂ„ det sĂ„. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera