Släpp fram skrattet! 

Min bror med familj är på besök och vi chillar mest runt och snackar gött.

 Ett av samtalsämnena som kommit upp är att min bror hade en teori om att man borde utvärdera och granska sina sociala medie-konton en gång i månaden för att försöka se på dem utifrån för att se vilken bild man egentligen förmedlar av sig själv. Känns väldigt rimligt ändå. 

Väldigt många lägger upp den bästa versionen av sitt liv. De antingen känslomässigt eller utseendemässigt finaste stunderna och ibland både och men det finns ju även de som visar upp en så snäv eller skev bild av sitt liv så man överhuvudtaget inte kan koppla den verkliga människan bakom till alla plutande läppar och dimmiga poser. 

Är det så att vissa äntligen kan leva ut sitt alterego som inte riktigt får plats i den riktiga världen? 

  1. Jag har följt (jag orkade inte efter ett tag så nu är det presens) folk som använder sociala medier för att få ut sina bloggdrömmar genom att uppdatera om varje millimeter och toabesök av sitt liv i feeden. 
  2. Jag ser folk som kämpar på med dagliga selfies men som ännu inte förstått var på telefonen kameran sitter och därmed kollar  skevt. 
  3. Det snackades om att duckface-minen var död men den är lika envis som foppatofflorna, blommar upp med extra full kraft på sommaren. 
  4. Jag kan även bli fascinerad av dem som lyckas bygga ett inredningskonto med en etta som enda inspiration. Det är fantastiskt hur många vinklar man kan få ut av en och samma vägg. 

Det är ju lätt att fastna i vinkelvolten, men när man lagt ut exakt samma pose i exakt samma vinkel varje dag i en månad i sträck kanske det ändå är dags att tänka utanför boxen, eller?! 
Och hur ofta skriver vi egentligen det vi verkligen tänker när vi ser inlägg på sociala medier? Är 👄💃💞 det såhär vi känner när vi ser en kompis med en go plutmun inför en utekväll? Eller vad betyder egentligen 🤗💙👶 när någon lägger upp den lille bebisen för 1000e gången? 

Jag är exakt likadan så det här är inget blame-game, jag bara funderar på vad vi egentligen försöker säga och om vi överhuvudtaget säger vad vi känner? Och då menar jag absolut inte att vi egentligen går runt och tänker elaka saker, mer bara att det kunnat bli mer humor på sociala medier om man istället påpekar hur man tolkar en kul min, galen frilla eller att man precis varit i huset som är totalt kaos när den ”perfekta” bilden läggs upp. Mer humor och mindre hets av att gräset är grönare på andra sidan staketet. 

Så härmed är det fritt fram att sjunga rakt ur hjärtat på mina flöden både på instagram och FB. Våga släppa fram skrattet! 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera