Mini-retreat

IgĂ„r stack mannen upp med de minsta till sina förĂ€ldrars sommarstĂ€lle och jag stack nerĂ„t pĂ„ jobbmöte för att resten av dagen fĂ„ hĂ€nga solo med mina stora tjejer. 

Vi Ă„kte pĂ„ shoppingtur och jag försökte njuta fullt ut av: 

  • att lĂ€tt och ledigt kunna hoppa ur bilen, stĂ€nga dörren efter mig och traska rakt in i affĂ€ren utan  att krĂ€nga smĂ„ barn in och ut ur bilstolar som antingen Ă€r nyvakna=sura eller vill att pappan (som inte Ă€r med) ska lyfta ur dem=sura. 
  • Kunna gĂ„ raka vĂ€gen mellan affĂ€rer istĂ€llet för att ha ett fĂ€rdspĂ„r likt en överförfriskad höna. 
  • Inte en enda gĂ„ng ha ett barn som ligger pĂ„ backen och skriker över att syrran petat pĂ„ henne eller för att nĂ„gon annan vĂ€rldskatastrof intrĂ€ffat.
  • Kunna prata med mina stora tjejer utan att kĂ€nna mig som en vĂ€rldelös mamma för att jag kĂ€nner ett uns irritation över deras funderingar nĂ€r jag samtidigt ska bĂ€ra pĂ„ en unge och tacklas med den andras utbrott efter att hon tappat nappen i förra affĂ€ren. 
  • Kunna gĂ„ till ett fik utan att ha som första instinkt att roffa med mig 75 000 servetter för det som komma skall. Sitta ner och sjĂ€lv hinna Ă€ta i lugn och ro. Inget kladd, inga glas i backen, inga utbrott. Herregud, vilken frihet. Vilket lugn.  Vi hann typ lösa all vĂ€rldens problem pĂ„ den fikastunden. 

Och det bĂ€sta av allt. Jag hade röjt av huset innan vi Ă„kte och nĂ€r vi kom hem var allt pĂ„ exakt samma plats. NĂ€r vi varit hemma i 5min var allt exakt pĂ„ samma plats. Vid lĂ€ggning var allt pĂ„ exakt samma plats. Ahhh, magiskt! 

GĂ„rdagen med sina 5h jobb och shoppingtur med tvillingtjejer pĂ„ 10Ă„r var som ett meditationsretreat typ. Inte för en vanlig mĂ€nniska. Men för en fyrbarnsmamma under semestertider. Och vet ni vad. Inatt har inget annat Ă€n min blĂ„sa vĂ€ckt mig. Det ni, det kallar jag riktig semester. 

Senare idag ska vi Ă€ntra sommarhuset och knö in oss med ytterligare en familj, svĂ€rförĂ€ldrar och dubbla hundar sĂ„ dĂ„ fĂ„r man vara glad om man ens kan vĂ€nda sig utan att knö till nĂ„gon annan. Men med en sinnesstĂ€mning vĂ€rdig en buddistisks munk ska det hĂ€r nog gĂ„ finfint. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

En reaktion till “Mini-retreat

Kommentera