Jokern som couldn’t care less

NĂ€r utvecklar man ”förmĂ„gan” att uppleva saker som obehagliga pĂ„ kroppen? 

Som inatt nĂ€r Ninja skakar av sig allt tĂ€cke och ligger helt kall i bara mĂ€ssingen i sĂ€ngen. För mig att sova utan tĂ€cke och utan klĂ€der Ă€r en total omöjlighet, fĂ„r nĂ€stan panik bara av tanken. BĂ„de hon och Penny kan Ă€ven utan konstigheter spatsera omkring nakna med enbart strumpor en hel dag utan konstigheter. Vilken vuxen mĂ€nniska kĂ€nner att just naken med strumpor (sĂ„ man slipper fĂ„ smĂ„ irriterande smulor som klibbar fast under foten) Ă€r en fantastiskt kombo att strosa omkring i? 

Ninja kan Ă€ven utan konstigheter Ă€ta bĂ„de sockerbulle och blĂ„bĂ€rssoppa utan minsta obehag att det fastnat rester som tĂ€cker behovet av mellanmĂ„l i en vecka i ansiktet medans vi vuxna till och med har tĂ€vlingar i att lĂ„ta bli att slicka oss runt munnen. 

Är den delen av kroppskĂ€nnedom nĂ„got vi utvecklar gradvis eller Ă€r vi vuxna bara sĂ„ rĂ€dda för kladd och vad folk ska tycka att vi utvecklat en betingning att slicka oss runt munnen eller att kĂ€nna obehag vid minsta vindpust pĂ„ fiffi? 

Fast det förklarar ju inte fenomenet att ligga och sova obehindrat kall som en ispinne? 

Hmm, detta tĂ„l att funderas vidare pĂ„.. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera