Sagan om kudden och familjens riddare! 

Det finns ju saker i ens liv som Ă€r mer eller mindre viktiga och sĂ„ finns det saker som Ă€r heliga. 

Som mina kuddar. 

Mina kuddar med perfekt fluffighet, nerliggdhet och som jag vĂ€rderar mer Ă€n nĂ„got annat nĂ€r jag varje kvĂ€ll kryper ner under tĂ€cket medans jag tĂ€nker att lĂ€gga sig i sĂ€ngen Ă€r det bĂ€sta livet kan erbjuda (ja, jag Ă€r smĂ„barnsmorsa och sömn Ă€r lyx vĂ€rd sina minuter i guld). 

Men sĂ„ hĂ€nder det som Ă€r förbjudet. Jag kryper ner i sĂ€ngen och inser att nĂ„gon snott en av mina Ă€lskade kuddar. Jag inser snabbt att det sovande barnet bredvid mig i sĂ€ngen Ă€r boven (ja, jag fattar ocksĂ„ att det knappast kommer skapas en detektivserie ala Sherlock Holmes pĂ„ grund av mitt skarpa iaaktagande). Jag tittar pĂ„ henne med sina söta lockar, sina söta plutande lĂ€ppar, pussar henne mjukt pĂ„ kinden och gör det enda rĂ€tta. 

Rycker Ă„t mig kudden och försöker trycka in en av mannens under hennes huvud. 

Jag gör typ vad som helst för mina barn, men ge dem min kudde, dĂ€r gĂ„r banne mig grĂ€nsen. 

Och för att förtydliga, det Ă€r för deras skull jag tog kudden. 

Utan kudde sĂ„ hĂ€nder nĂ€mligen följande: 

  • Mamma sover kass
  • Mamma blir grinig ala hungrig Björn efter en vinter i ide. 
  • SmĂ„ barn nosar sig till denna irritation och blir vĂ€rldens mest jobbiga smĂ„ skitungar
  • Mamma blir Ă€nnu mer irriterad och skyller allt pĂ„ pappan i huset som lĂ„ter ungen ta min kudde och minsann aldrig kan göra nĂ„got för min skull. 
  • Pappan blir skitirriterad pĂ„ mammans psykbryt sĂ„ de somnar som ovĂ€nner 
  • Mamman sover dĂ„ligt igen och familjen har  nu hakat upp sig rejĂ€lt i ekorrhjulet frĂ„n helvetet 
  • SkilsmĂ€ssa 

SĂ„ man skulle kunna sĂ€ga att jag rĂ€ddade familjen frĂ„n förfall igĂ„r kvĂ€ll. SĂ„ det sĂ„.  

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

Kommentera