Ekorrhjul Vs ”upplivande miljöombyte” 

Just nu har jag stängt in mig i vårt sovrum för att andas och låta ilskan rinna av mig. Skärmen på min telefon är sönder igen. Förra gången (för 2 veckor sedan) tappade jag den. Idag en av mina stora tjejer. 

Gaaahhh.. 

Som att det inte vore nog att man är klantig själv utan man har dessutom 4a ungar som är och tallar på telefonen i tid och otid. 

Den delen av föräldraskapet där man ska vara pedagogisk, lugn och sansad oavsett situation är inte min starkaste sida. Jag kämpar som en galning för att dölja att jag egentligen vill lämna ungen på parkeringsplatsen där kraschen inträffade och biter ihop och djupandas så jag får flashbacks till de sista centimetrarna under värkarbetet. 

Det är mycket just nu med nyinskolningar efter sommaren, få upp rullning på företaget, hinna med hästar, valp, gård och få in rutiner på städ och matlagning i hemmet igen. Vissa stunder vill jag bara lägga mig ner och gråta, andra är jag supernöjd och glad över att jag kämpar för min dröm och på så många sätt redan lever den. Oavsett så märker man tröttheten av att rutinerna inte sitter än. Framförallt i motgångarna. Stubinen är kortare och en krossad skärm känns helt plötsligt som världens undergång. 
Semester är nice, men gud hjälp att leva på varann dygnet runt 12månader om året, just nu längtar jag bara till alla i familjen hittat takten i ekorrhjulet. Det skulle eventuellt kunna fungera om man skulle kunna leja bort all städ (inklusive konstant plockande), tvätt och matlagning (inklusive framtagande, ändrande av av önskemål,  avtorkandet av kladdiga barn samt sanerande av tripp trapp stolar) Då kanske semester skulle kunna få samma betydelse som det har i svenska ordlistan = ”arbetstagares årliga, av arbetsgivaren betalda ledighet för rekreation” 

Rekreation= är bland annat vila, vederkvickelse samt stärkande eller upplivande miljöombyte för att återhämta krafter. 

Upplivande miljöombyte kan man ju iallafall kalla det och en påminnelse av hur mycket man dyrkar förskolepersonalens tålamod och dagliga hjälteinsats. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

En reaktion till “Ekorrhjul Vs ”upplivande miljöombyte” 

  1. Förstår precis hur du känner dig. Kämpar också för fullt med att få ihop allt med jobb, föräldraledighet, fyra barn, aktiviteter, hästar och en stressig vardag. Det här med att leja bort all städ, tvätt mm skulle vara en dröm. Det är alltid det som får stryka på foten i en stressig vardag, phu.

Kommentera