Identitetsförvirring.. 

En grej man inte tänker på när man får barn är att användat av sitt namn reduceras markant och att man får flera nya identiter. 

Man blir såklart kallad mamma rätt av (typ en miljon gånger per dag) men man blir även Ninjas mamma i förskola, Stellas mamma i skolan, på handbollen med mera och har man fyra barn så får man ju även fyra olika mamma identiteter. 

Ibland är jag lite sugen på att köra en egen liten teaterföreställning där varje mamma har sina egna egenskper. 

Ninjas mamma är en leopardklädd tant raffa som jobbar i parfymaffär och som är känd som mamman som luktar godast (mest) och som har silvrig, glittrig fin ögonskugga. 

Pennys mamma är en Chalmersdoktorand som är nära ett botemedel på all världens cancer och som håller utbildande föreläsningar på förskolan. 

Noras mamma är en övervintrad hippie som jobbar som konstnär och som är avgudad av alla barnen eftersom hon målar bäst hundar av alla. 

Stellas mamma är drottning av Sverige och är känd för att ha den finaste vinkningen av alla mammor. 

Jag skulle eventuellt blir schizofren på kuppen, men det skulle definitivt liva upp vardagen lite. 

Jaja, det var bara en parentes.  

Barnen på förskolan och skolan har ingen aning om vad jag heter med de ropar glatt ” hej Ninjas mamma” när man kommer och det är även så mina barn refererar till andras mammor. 
Efter två täta bebisar vet man knappt vad man heter längre för i princip enda gången jag hör Anna är när mannen är missnöjd och degraderar mig från älskling, så det är skönt att börja jobba igen så man känner att sin identitet utökas med även något utanför barnsfären.

 Än så länge sitter det inte riktigt i ryggmärgen att jag faktiskt heter Anna Nord så inför möten får jag påminna mig själv hur man hälsar med efternamn. Jag gifte mig förra året så jag har dessutom bytt efternamn och det har definitivt inte slitits ut. Varje gång jag sträcker fram handen så står jag där och fumlar mellan Ninjas mamma, Johansson och Nord.  

Jag hoppas växlandet mellan identiteter snart sitter så jag inte går in i ett möte med potentiella kunder och presenterar mig som ”Pennys mamma”. Känns inte superproffsigt.. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera