Ursäkta, du har snor i hela ansiktet?! 

Och så kom dagen när även den minsta ska vara med och bestämma vad hon ska ha på sig. 

Fram tills nu så har jag kunnat ta fram två outfits dagen innan och kunnat mixa och matcha mig fram mellan dessa (fördelen med täta barn är att de nu har samma storlek) för att behaga 2,5åringen och så har den minsta nöjts sig med de plagg som blivit över. Men icke mer. 

Högljutt protesterade hon över mina val som funkat bra bara dagar innan, utan nu skulle hon minsann ha på sig pyjamaströjan till dagis. 

Där kan jag säga att man går bet när man som jag vägrar Disney-figurer på ”vanliga” kläder men tillåter det sparsamt på nattkläder för att dessa inte syns offentligt. Det blir liksom dubbel skam om man förlorar slaget om kläderna, vilket man allt som oftast gör när de spatserar in i Elsa-pyjamasen på dagis. 

Det är en period, bara att försöka gilla läget. Ena dagen prinsessklänning, andra dagen citronbrallor med en svart hästtunika, men jag måste erkänna att det går kalla kårar i mig som föredetta modeinköpare när mina ungar ser ut som nåt katten släpat in. 

Och inte blir det bättre av att ”snorig näsa konstant-perioden” återigen gjort sitt intåg. 

Rinnigt snor, torkat snor och sand i i lager på lager. Galen outfit där man endast kan skymta orginalfärgerna för all smuts och lite rediga ytterkläder på det. Gaaahhh, jag får rysningar. 

Jag älskar att mina ungar har en egen vilja och vågar leka och skita ner sig, men jag lääängtar tills de lär sig känna att; ”nu, nu är jag nog allt lite snorig och sandig över hela ansiktet så nu går jag och tvättar mig lite”. 
Om jag blir riktigt rik innan dessa egenskaper utvecklats så ska jag anlita en snor och smutstorkare som följer mina barn vart de än går. Vore drömmen! 
 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera