En måndags face plant! 

Ett testkoncept jag kör just nu för att minimera ”efter dagis gnället” som just nu är i peak-season så här i början av terminen, är att jag försöker skicka fram middagen i princip i samma sekund som jag sladdar in på gården. Det funkar sådär, men iallafall bättre, mycket bättre än när jag höll fast i drömmen om en gemensam middag för hela familjen. 

I helgen var jag och mannen på en trevlig tillställning utanför Halmstad och som minne från denna bröllopsbaluns så hade mannen och en gammal go kompis tagit lite bilder på sig själva i en photobox. 

En av dessa bilder låg kvar på middagsbordet efter kavajtömningen så helt spontant så blev pappan i familjen en del av middagen medans han satt i bilen på vägen hem. 

Ninja börjar prata med pappa (bilden) och ropar på mig åtskilliga gånger för att även jag ska komma och titta och hälsa på pappa. 

Hon klappar på pappa, pussar på pappa och mellan mostuggorna så inser hon att även pappa måste vara hungrig. Sagt och gjort, strax därpå så faceplantar hon ”pappa” i moset och är extremt nöjd med resultatet. 

Jag älskar barns tänkande utanför boxen. Nu framöver så kan vi alltid ha en gemensam familjemiddag trots pendlande pappa och storasystrar. ”De” är kanske inte livliga som vanligt och det känns som de kan ha svårt att överleva en sopp-torsdag men i övrigt finns inte många baksidor på denna idé. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera