En jonglerande supersäljare! 

Min man har sedan ett möte med någon potentiell kund totalt snöat in på att bli världens bästa säljare. 

Han lyssnar på ljudböcker, signar upp sig på kurser, skriver ner mål och är taggad till tänderna och han om någon kommer garanterat kunna bli det.

I min värld är jag världens absolut sämsta säljare. Jag skulle aldrig kunna pracka på någon ett bluff-mobilabonnemang i en galleria eller kunna ringa och övertyga någon om att Kalles kalsonger är det bästa på marknaden. Jag jobbade ett tag som säljare i en klädbutik och det fullkomligt kröp i kroppen på mig när jag såg kollegor stå och övertyga nån stackare om att de här jeansen är som sydda för dig när de snarare fick rumpan att förvandlas till en ladugårdsvägg. 

I min mans nyfunna passion så är det min plikt att glädjas och stötta honom i detta så häromdagen när vi satt i bilen så fick han slänga på ljudboken. 

Säljargurun pratar om det ena och det andra men en sak som fick mig att Hajja till, var när han nämnde att en bra säljare kan man bara bli om man upplevs som en bra person. En bra person är ofta någon som inte bara lägger all sin energi på jobbet utan även fixar vara klassförälder, handbollstränare och bakar till matchen. Det är sådana personer som inger förtroende och som därmed upplevs som bra personer. 

Hell yah, tänkte jag då. Äntligen ska allt jonglerande med ungar, djur, skoldiscon, eget företag, julavslutningar och funktionärande på hästtävlingar betala sig. Nu jäklar kommer snart den latenta säljstjärnan i mig vakna till liv och dra in storkovan. 
Helt ärligt fattar jag inte hur jag själv och andra medföräldrar får ihop vardagen. Alla ni som sitter med era små barn och tänker (eller ännu värre öpnnar munnen och säger till en medmamma) att när de blir större, då klarar de sig minsann själva och det blir mycket mindre jobb. Ni vet lika lite vad ni pratar om som de som inte har barn som säger att deras barn minsann inte ska få sitta med en iPad i knät eller få äta godis innan de är 5år. 

Kläm in läxläsning varje dag, att sluta tidigare för att va handbollstränare två gånger i veckan, rodda julavslutningar, följa med på matcher och tävlingar, skjutsa till cuper och kompisar. 

Var ålder har sina höjdpunkter och helveten men dagens lärdom är att alla vi jonglerare tydligen har en säljsuperhjälte inom oss. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera