Kasta pil i gummibåt.. 

Har du någonsin hittat någon pryl på golvet som inte hör hemma där? 

Det sägs att det är svårt att lära gamla hundar sitta men det verkar definitivt vara svårare att få vuxna män att sluta slänga, tappa, lägga saker överallt. Det är en sak när man är själva i ett hushåll och de slängda kläderna, snickarbyxorna som regnar små muttrar och skruvar inte kan döda folk men när man bestämmer sig för att sätta barn till världen så blir det lite mer skarpt läge eftersom just den mindre varianten av dessa dammsuger allt inom deras greppradie. 

Min man tycker själv att han blivit oootroligt mycket bättre på att inte slänga grejer runt sig men i själva verket så har han bara omvärderat vilka prylar som inte ska slängas omkring. Han har helt rätt i att han blivit bättre på att inte tappa småspik i huset och detta kan ju möjligen grunda sig i att han faktiskt inte skulle kunna leva med sig själv om denne spik skulle sätta sig i halsen på ett av våra två barn under 3år. 

Men saker som numera fått en lägre varningsklass är gamla portionssnus, vanliga kläder som läggs i en hög för allmän genomsökning, innehållande extremt mycket smått och gott (vad är det med män och deras fickor?!) plackers, gamla kvitton, nycklar etc. 

Att ställa in skor i hyllan, ta av sig snickarbyxor och arbetskängor i källaren, byta till mjukisbrallor i sovrummet är helt enkelt lite för svåra trix för min vuxna man. 

Hur det gått sedan vi skaffat valp också ovanpå 2 småbarn? 

Jo, tack, jag räddar honom dagligen från svårsmälta attiraljer och jag räddar familjens ekonomi dagligen från ruin på grund av nyinköp av kläder och skor till mannen i familjen. 

Mannen klagar på att minstingen Penny inte ska smygmata sin bästis för han kan få dåliga vanor medan jag klagar på att mannen vid vuxen ålder ännu inte kan ställa in frukosten efter sig. 

Men det är klart att en liten tilldelad korvbit är sämre än att belöna hundens genomsökning av alla ytor med 3 inom räckhåll ”glömda” hönökakor och ett glas mjölk. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera