Den som vill va klassförälder räcker upp en hand! 

Känner du att en av de grejerna du såg fram emot med att få barn var att äntligen få bli klassmamma/klasspappa? 

Min spontana känsla efter ett gäng föräldramöten är att det inte är jättemånga som sitter och hoppar i stolarna av förväntan på att bli vald. 

Snarare känns det som att tankarna i stolarna skulle kunna gå lite såhär: 

  • Mitt liv är lite mer hektiskt än alla andras, herregud vi jobbar ju heltid vi hinner inte med sånt där, det kan väl hemmafruarna sköta. 

Svar: det konstiga är att de morsorna som är lagledare, klassmammor 3år i rad, har ungar som går på 3 aktiviteter i veckan och läser latin själv på kvällarna (OBS, detta är inte mig jag beskriver) också jobbar. Hemmarfrufenomenet är relativt dött skulle jag hävda. 

  • Alltså, jag tänker inte låta mitt liv ändras bara för att jag får barn. Jag ska till Park Lane på fredag, jag hinner inte hjälpa till på nåt disco, jag är ju discodrottning själv för Guds skull. 

Svar: jag förstår verkligen att du vill svänga dina lurviga men låt din unge svänga sina först medan du säljer lite chips och kör lite limbo. 

  • Mitt barn får göra som det vill. Jag tror på fri uppfostran och eget ansvar från 5års ålder. Vad gör det att min unge är stökigast av alla, kallar andra elaka saker. Både jag och mitt barn är free spirits och kör vårt eget race utanför systemet. 

Svar: kul för er, inte så kul för alla andra. 

Get the hint alla hala föräldraålar! Att va klassförälder, sälja fika på fotbollsmatcher eller ställa upp som funktionär på tävlingar är en del av paketet med att ha barn (om man vill att de ska gå i skola eller vara med i någon klubb vill säga) och INGEN föds med syftet att agera klass/lagförälder flera år i rad för att täcka upp för dig. 

Det var det, dagens bitska ord. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

En reaktion till “Den som vill va klassförälder räcker upp en hand! 

Kommentera