End of an Era 

Idag har jag vinkat hej dĂ„ till mitt gamla kontor, mina kollegor och till ett företag som har varit en stor del av mitt liv i sex Ă„r. 

De hĂ€r sex Ă„ren har inte varit vilka Ă„r som helst. Det Ă€r under den hĂ€r tiden: 

Som jag separerat frĂ„n pappan till mina stora tjejer och blivit ensamstĂ„ende mamma. KĂ€mpat igenom tuffa dagar, tvivlat pĂ„ mig sjĂ€lv, slitits mellan att ge mina barn allt, skydda dem i separationen och samtidigt göra karriĂ€r och prestera inom ett drömyrke. 

Mitt första team kommer för alltid ha en speciell plats i mitt hjĂ€rta. De formade mig till den inköpare jag blev men de gjorde nĂ„got otroligt mycket större. De tog in mig i sitt hjĂ€rta. 

Det Ă€r inte helt okomplicerat att fĂ„ en kollega som bara efter ett halvĂ„r gĂ„r igenom nĂ„got sĂ„ tufft som en skilsmĂ€ssa men de fick mig att kĂ€nna mig lite starkare, lite modigare och lite sjĂ€lvsĂ€krare för varje dag. 

Under de hĂ€r Ă„ren har jag Ă€ven trĂ€ffat min nuvarande man. Jag har fĂ„tt vara spralligt kĂ€r, osĂ€kert kĂ€r, förtvivlad över helvetet med distansförhĂ„llande, helt knĂ€ckt, söndersliten och utmattad över det faktum att detta distansförhĂ„llande var med en 5Ă„r yngre student som festade, pluggade och festade (ja, festade borde varit med fem gĂ„nger) medans jag var en ensamstĂ„ende mamma som kĂ€mpade för att försörja min lilla familj pĂ„ en assistentlön samtidigt som jag ville klĂ€ttra pĂ„ karriĂ€rstegen. 

Jag höll pĂ„ att mista min pappa i en hjĂ€rtattack. En veckas resa dĂ„ jag mentalt förlorade bĂ„da min förĂ€ldrar för att dagar senare fĂ„ höra mitt livs bĂ€sta  ”hej Anna” nĂ€r pappa vaknar upp och kĂ€nner igen mig. NĂ„got alla lĂ€kare sagt var omöjligt. 

Jag har rest över halva jorden och krĂ€kts pĂ„ lika mĂ„nga stĂ€llen. Jag har blivit puttad pĂ„ bagagevagnar och blivit stödhĂ„llen genom hĂ€lsokontroller efter att Ă„terigen ha dragit pĂ„ mig en matförgiftning. 

Jag har gĂ„tt igenom missfall efter missfall för att till slut bli gravid med Ninja med vilken jag har upplevt min fysiskt jĂ€vligaste resa nĂ„gonsin som Ă€n idag skapar lite resĂ„ngest. En tio dagars resa som gravid i Kina i v 11 med 35-40gradig vĂ€rme och inrikes flyg varje dag. 

-NĂ€mnde jag att jag spydde normalt 3-6ggr per dag mina första 20 veckor? Vad tror ni summan blir om man rĂ€knar in stanken frĂ„n fiskhuvudgnagande kineser?   

-Eller nĂ€mnde jag att jag aldrig nĂ„gonsin kĂ€nt att jag kan sjunka lĂ€gre Ă€n nĂ€r jag satt vid ett Ă€ckligt kinesiskt bajshĂ„l pĂ„ huk och krĂ€ktes i nĂ„gon liten kinesisk hĂ„la (hade typ bara 5-6miljoner invĂ„nare) för att sedan torka av mig och fortsĂ€tta hĂ„lla upp en ogravid fasad för vĂ„ra leverantörer och kinesiska kollegor? 

Men framförallt har jag fĂ„tt göra helt sjukt roliga resor med fantastiska kollegor, fĂ„tt skratta sĂ„ kĂ€ken hakar fast, fĂ„tt fuldansa pĂ„ julfester, fĂ„tt höra om helgens ragg frĂ„n andra sidan skĂ€rmen, och fĂ„tt ha förmodligen vĂ€rldens roligaste jobb. 

Men det bĂ€sta av allt; jag har fĂ„tt nĂ„gra av mina allra bĂ€sta vĂ€nner pĂ„ köpet. 

NĂ€r jag stod framför en stor del av dem idag och Fick höra sĂ„ otroligt mĂ„nga fina ord sĂ„ glömde jag ju helt bort att det Ă€r jag som borde haft en avtackning för dem istĂ€llet. SĂ„ istĂ€llet hoppas jag nĂ„gra av dem lĂ€ser det hĂ€r istĂ€llet. 

Jag Ă€r sĂ„ oĂ€ndligt tacksam för att jag fĂ„tt vara er kollega. Jag hade aldrig fixat allt som hĂ€nde i mitt liv om det inte vore för er. Jag hade aldrig kunnat vĂ€xa och nĂ„ min inköpardröm om det inte vore för er. Jag hade inte varit den jag Ă€r idag om det inte vore för er. 

You are simply the best (ja, exakt sĂ„ cheesy avslut blev det!) 

 .

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

3 reaktioner till “End of an Era 

  1. Du skriver sÄ man lever dig in i det du berÀttar och det det framför sig , glad jag sÄg din blogg adress pÄ instagram

    Du skriver naket och öppet och sÄ roligt gripande sorgligt och lekfullt o glatt
    Tack

    1. Din kommentar gjorde min dag! Att fĂ„ höra sĂ„dana saker gör det vĂ€rt att fortsĂ€tta Ă€ven de dagar man undrar hur man ska fĂ„ ihop eget företag, 4 barn och hĂ€stgĂ„rd. 🙌🙌😊

Kommentera