Varsågod att älta! 

Många kvinnor vill ju ha en man som är bra på att lyssna och det vill även jag. 

Jag och min man har haft en minst sagt krokig lyssnarresa med allt från ”du får 5 minuter och en timer sätts på telefonen”, till när han hade en påminnelse inlagd på telefonen om att fråga hur Anna mår, tills idag när han frivilligt frågar hur jag mår, om det är något jag vill prata om och sedan faktiskt lyssnar utan att direkt försöka hitta en lösning på problemet (herregud, att det ska va så svårt som karl att lära sig att man ibland bara vill få gnälla av sig lite) 

Grejen är bara att om jag rannsakar mig själv så kan det möjligtvis vara så att jag blivit sämre på att lyssna genom åren. 

Om det är något allvarligt, eller något som innefattar känslor så är jag bra men min man är just en man så det är inte jätteofta han vill ligga i min famn och älta saker. Nej, när han vill prata så vill han förklara ingående saker i en serie, uppdateringar i nya IOS-versionen eller gud hjälp, berätta exakt hur han vann senaste matchen när han spelade på telefonen. 

Jag vet att han tycker om att berätta saker och jag vill så gärna vara en bra fru som engagerat lyssnar men mentalt så tar det två sekunder innan jag Zzzzzzomat ut ur samtalet och fejkar någon typ av inlevelse som han givetvis genomskådar direkt. 

Det är så jäkla kasst av mig, framförallt eftersom han gått från att tycka att man ältar om samma ord nämns två gånger i månaden till att nu vissa stunder få höra det upprepas typ miljoner gånger. 

Dock vill jag ändå påstå att totalt så får han höra otroligt mycket mindre gnäll och ältande genom att nu ta tjuren vid hornen. Innan när han vägrade så blev jag manisk i behovet på ”att prata” men nu när han frågar om jag vill så finns nästan inte behovet alls. 

Han har med andra ord hittat en smart strategi för att minska lyssnartiden medan jag tydligen inte hittat någon alls och samtidigt tappar pluspoäng. 

Jaja, det är tur man har andra härligheter han gillar. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag är en 35årig 4-barnsmamma med lätt störd humor och en faiblesse för ”tänk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera så du inte missat några crazy! Vill du kontakta mig maila mig på anna@mockidikk.se

Kommentera