Rimlig onsdag? 

Jag och mannen Ă€r just nu inne i en fas dĂ€r vi turas om med att vara borta pĂ„ kvĂ€llarna (det har alltsĂ„ rĂ„kat bli sĂ„, vi provar inget exotiskt leverne eller nĂ„got sĂ„dant). IgĂ„r var jag ivĂ€g och idag var det hans tur. 

Jag vet inte om det bara Àr jag, men det kÀnns som att det ofta brukar blir lite extra krydda i vardagen nÀr man Àr sjÀlv med hela ligan. Idag till exempel. NÀr ungarna fÄtt mat och vill slappa lite framför Emil sÄ passar jag pÄ att smita upp för att ta mig en dusch i lugn och ro. SjÀlvklart sÄ hör man smÄ knaprande steg i trappen i samma ögonblick man fÄtt av sig alla paltorna och snart har nyheten om att hÀr vankas dusch spridit sig som en löpeld till alla i huset.

Just nu Ă€r nĂ€mligen smĂ„ttingarna inne i en fas dĂ„ de vĂ€ldans gĂ€rna vill vara med och leka i duschen (och med smĂ„ttingar menar jag Ă€ven valpen i familjen som i och för sig gĂ€rna Ă€r med precis överallt). 

Den lugna duschen förvandlas till ett familjebad dĂ€r tvĂ„ flaskor Elsa-duschkrĂ€m tvĂ„las in sĂ„ skummet yr. Eller yr och yr gör det vĂ€l inte, snarare gör det hela duschen till en blank-is som Ă€r förknippad med livsfara för alla med lite för lite sĂ€kerhetstĂ€nk bakom varje steg. 

Det tvĂ„las och skriks om vartannat för schamponering av hĂ„ret Ă€r ju fortfarande en kamp pĂ„ liv och död (HĂ€r skrev jag om en annan av dessa hĂ€rliga fighter)  För att vĂ€ga upp alla ”sluta, vill inte” sĂ„ Ă€r jag bjussig och lĂ„ter barnen turas om och duscha och tvĂ„la in mig minutiöst tills jag kĂ€nner att nu kommer det nog bli lĂ€ckage ut genom trösklar och dörrkarmar om vi inte rundar av. 

Den minste envisas med att traska runt för att ramla pladask pĂ„ rumpan flertalet gĂ„nger innan hon kommer pĂ„ att hon ska sitta pĂ„ pottan. I samma ögonblick ska sjĂ€lvklart den större av de smĂ„ bajsa sĂ„ dĂ„ fĂ„r den minste motvilligt flytta pĂ„ sig. Ninja kissar och stĂ€ller sig nöjt upp för att torka vidare sig pĂ„ handduken. DĂ„ tĂ€nker penny hjĂ€lpa henne med att slĂ€nga kisset i toaletten och dĂ„ kan jag sĂ€ga tog det hus i helvete. 

I vĂ„r familj finns nĂ€mligen inget lika heligt som att göra sig av med sina pottprestationer. 

Nu slits pottan mellan ninja och penny sĂ„ kisset gĂ„r sjögĂ„ng vĂ€rre Ă€n under en storm. Mamman gĂ„r in för att bryta men i samma ögonblick ramlar penny Ă„terigen pĂ„ rumpan sĂ„ kisset flyger precis överallt förutom i toaletten. 

Ut med ungar för att duscha rent toaletten och mig sjĂ€lv. Penny fortsĂ€tter tjata om att gĂ„ pottan sĂ„ jag ger henne den och hon sĂ€tter sig nöjt ner. 

NĂ€r allt Ă€r stĂ€dat och klart för att gĂ„ ner och ta pĂ„ barnen sĂ„ stĂ€ller sig sjĂ€lvklart Penny och kissar en hel sjö pĂ„ golvet ganska exakt 10cm ifrĂ„n pottan hon precis stĂ€llt sig upp ifrĂ„n. 

Nu börjar mamman bli lite smĂ„tt irriterad pĂ„ ungen som nu inom 7min spritt kiss pĂ„ en halv vĂ„ning. 

Vi kommer ner och fĂ„r pĂ„ oss klĂ€der nĂ€r blodhundsnĂ€san (min alltsĂ„) börjar osa rĂ€v. Eller nja, Ă€cklig hunddoft. Va f..n Ă€r det som hĂ€nder tĂ€nker jag medan jag gĂ„r pĂ„ bajsjakt. 

Vad jag hittar? Nej, inget sĂ„ oskyldigt som en liten bajs nej. En uppkrĂ€kt fĂ„gel i full fjĂ€derstass med nĂ€bb och allt. Nej, sjĂ€lvklart ingen hel fĂ„gel, utan en fĂ„gel fördelad i 5 spyhögar utspridda över vardagsrumsgolvet. 

Är det verkligen rimligt att en onsdag fĂ„ kiss pĂ„ sig, torka kiss och torka uppspydd fĂ„gel inom en halvtimma bara för att man valt att skaffa barn och hund? 

Jag tycker nog faktiskt inte det. 

Publicerat av

Jag heter Anna Nord, Jag Ă€r en 35Ă„rig 4-barnsmamma med lĂ€tt störd humor och en faiblesse för ”tĂ€nk om filosofier". Hoppas du gillar bloggen! Glöm inte prenumerera sĂ„ du inte missat nĂ„gra crazy! Vill du kontakta mig maila mig pĂ„ anna@mockidikk.se

2 reaktioner till “Rimlig onsdag? 

Kommentera